• zondag 15 mei 2022
  • Eelco de Bruin

In de strijd om de koppositie kon Capelle geen vuist maken tegen een compact en slim spelend Rijnvogels. Hierdoor is koppositie voorlopig uit het zicht.

De sfeer bij opkomst:

In de eerste helft slaagde Capelle er niet één keer in om een schot op het vijandelijke doel te lossen in tegenstelling tot Rijnvogels. Was het in het eerste kwartier nog aftasten daarna kregen de bezoekers een viertal grote kansen in de 19e minuut stopte Marc van Splunter een gevaarlijk schot van Dennis Bakker. In de 25e minuut kon diezelfde speler na een fout van Lars Bosscha alleen op het doel afstormen, maar hij stuitte opnieuw op de doelman. Drie minuten later weer een redding na een schot van Virgil Tjin Asjoe. De grootste heldendaad verrichte van Splunter in de 38e minuut, toen hij in één aanval twee keer spectaculair redde. Eerst in de ene hoek en daarna via de paal in de andere hoek. Het was een wonder, dat bij de rust de 0-0 op het scorebord stond.
Na de rust kwam er wat meer evenwicht in de wedstrijd, maar tot de 70e minuut waren er voor geen van beide ploegen kansen. In de 73e minuut sloeg Rijnvogels toe. Een corner van Virgil Tjin Asjoe werd buiten de zestien gewerkt, waar Dennis Bakker geen moment aarzelde en de bal tegen de touwen joeg 0-1. Grote vreugde bij de aanhang van Rijnvogels, die in groten getale aanwezig waren. Helaas sloeg twee minuten later de vlam in de pan, toen er enige schermutselingen plaatsvonden. De wedstrijd lag ruim tien minuten stil, maar kon gelukkig zonder verdere incidenten uitgespeeld worden. In de resterende tijd kreeg Rijnvogels nog een grote kans door Virgil Tjin Asjoe, maar opnieuw was Marc van Splunter de reddende engel. Er volgden uiteindelijk 17 minuten extra tijd, waarin Capelle eindelijk een paar kansen kreeg. In minuut 97 belandde een kopbal van Sander Fischer op de lat en in minuut 105 kopte Wesley Pollemans na een corner net naast. Het bleef 0-1 en Rijnvogels zette hiermee een belangrijke stap richting kampioenschap. Voor Capelle wordt het lastiger nu ook ARC op gelijke hoogte is gekomen. ARC is in Alphen aan de Rijn op Hemelvaartsdag de volgende tegenstander. Later volgt ook nog de strijd tussen ARC en Rijnvogels. Het belooft een spannend slot van de competitie te worden.

De prima leidende scheidsrechter Jelle Besselsen gaf gele kaarten aan Rutger de Bos, Olaf van der Sande en Marciano Pape van Capelle en aan Dennis Bakker en Virgil Tjin Asjoe van Rijnvogels.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape (82 Marvin van der Made), Sander Fischer, Wesley Pollemans, Bram van Eijk, Rutger de Bos, Lars Bosscha, Jeffrey Rijsdijk (71 Joseph Gonçalves), Olaf van der Sande (90+7 Eric Jansen), Joshua Kassels (90 Ismaïl Yildirim), Marlon Slabbekoorn.

Rijnvogels: Arie van der Niet, Dirk Jan van den Oever, Reno van Heiningen, Kasper Michel, Virgil Tjin Asjoe (90+11 Willem Schonenberg), Jesse Driebergen, Dennis Bakker, Roy van Leeuwen (76 Quincy Does), Julian Dobbe, Leonard de Beste, Tom Bijen (90+5 Niek Ossevoort).