Chagrijn neemt toe bij SVS na nieuwe nederlaag

• zaterdag 8 februari 2020
  • Youp Kruithof

SVS lijkt het thuis helemaal kwijt te zijn. Tegen De Zwever verloor de ploeg van trainer Wout Ooms voor de vijfde keer op rij op het eigen sportpark. De Kinderdijkers waren met 0-2 te sterk.

Voor aanvang van de wedstrijd was het verschil tussen nummer zeven SVS en nummer dertien De Zwerver slechts vier punten. Iets wat de bezoekers beter tot zich door hadden laten dringen dan de Capellenaren. De ploeg van Ooms begon flets aan de wedstrijd en komt in de 35ste minuut terecht op een 0-1 achterstand. Glenn Weijts ontsnapte na een vrije trap aan de aandacht van de Capelse verdediging en schoot de bal hoog in het doel van Bart de Keijzer.

SVS wist in de hele eerste helft slechts twee kansen te creëren. Tweemaal was het Raymond Lingen die vrij kon inkoppen maar tweemaal kreeg hij de inzet niet tussen de palen.

Tweede helft

Een donderspeech van Ooms in de rust lijkt effect te hebben. De Capellenaren omsingelen De Zwervers. Tot grote kansen leidt dit echter niet. De Zwever blijft met snelle counters de gevaarlijkste ploeg. Guido Luijten gooit de wedstrijd in de 86ste minuut in het slot wanneer hij met een bekeken bal doelman De Keijzer verrast.

Door de nederlaag moet de ploeg van Ooms weer naar beneden kijken. Het gat met nummer dertien Strijen bedraagt slechts twee punten. De Zwerver stijgt een plaats op de ranglijst maar staat nog altijd op een plaats dat aan het eind van het seizoen recht geeft op nacompetitie.