Hitland Magazine

Recept: Perceel Pizza
donderdag 30 juni 2016
Perceel Pizza

4 personen

ingrediënten:
pizzadeeg:
1/2 zakje gedroogde gist
1 theelepel suiker
250 gram bloem
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
1 dl water

Los het halve zakje gist op in het water en verhit dit tot 30C°. Doe de bloem, suiker en olijfolie in
een mengkom. Giet hier het water op en meng tot een mooie bal. Strooi hier het zout over en
kneed het deeg nog 5 minuten door tot een mooie bal. Leg deze bal in een bekken. Dek af met
plastic. Laat 30 minuten reizen op het aanrecht als je het deeg vandaag wilt gebruiken. Als het
deeg voor de dag er na is laat het deeg dan, na het kneden de gehele tijd in de koeling liggen.

tomaten reductie:
1 kg vleestomaat
50 gram suiker
30 gram azijn
zout

Ontvel de tomaten door ze licht in te snijden en onder te dompelen in kokend water voor
ongeveer 8 seconden. Draai de tomaten vervolgens fijn met de suiker en de azijn. Doe dit in een
pan en reduceer dit tot je een stevige tomatensaus hebt.

groenten voor op de pizza:
3 stuks smaaktomaat
6 stuks radijs
3 stuks groene asperge
1/4 stuksromanesco (hier voor zou je ook broccoli kunnen gebruiken)
30 gram gemengde kruiden (dille, dragon, bieslook, kervel)
30 gram feta

Ontvel ook deze tomaten. Snijd ze in hap klare stukken. Blancheer de groene asperges en
romanesco ongeveer 3 minuten in gezouten water. Zorg er voor dat de groenten lekker
knapperig blijven. Pluk de kruiden en verkruimel de feta. Maak de tomaten, groene asperges en
romanesco los van elkaar aan in aparte bakjes met olijfolie, peper en zout.

Het afmaken van de pizza:
Rol het pizzadeeg uit tot een dikte van ongeveer 2 mm. Snijd het deeg in stukken (zorg er voor
dat je de stukken goed kan op pakken, maak ze dus niet te groot). Leg een passend stuk vetvrij
papier in/ op een bakplaat. Bestrooi dit met bloem en beleg het plateau vervolgens met de
stukken pizzadeeg. Bestrooi de stukken nogmaals met bloem en leg hier nog een stuk vetvrij
papier op. Leg het bakplateau op een warme plek (ong. 30C°) zodat het deeg kan rijzen.
Verwarm de oven voor op 210C°. Besmeer de gerezen plakken pizzadeeg met de tomatensaus en
schuif het plateau in de oven. Bak de pizza’s in 5 á 6 minuten krokant. Bestrooi de afgebakken
pizza’s met grof zeezout. Verdeel vervolgens de tomaat, groene asperge en romanesco over de
pizza’s. Bestrooi vervolgens met de verkruimelde feta. Maak vervolgens de pizza’s af met de
verse kruiden. Verdeel de pizza’s over een plateau en serveer direct.