Maikel Zijlaard wint proloog Ronde van Romandië

  • woensdag 24 april 2024
  • Thom Alderliesten

Geboren Capellenaar Maikel Zijlaard heeft vandaag verassend de proloog gewonnen in de Ronde van Romandië. Door deze winst is Zijlaard ook meteen de leider van deze UCI World Tour wedstrijd.

Zijlaard stattte vroeg in de rit om 15:16 uur en mocht zodoende 2 uur lang gaan kijken hoe zijn concurrenten zich een voor een stuk bijte op zijn tijd. Voor Zijlaard betekende dit ook direct zijn eerste prof overwinning en eerste overwinning in de World Tour, het hoogste niveau in het wielrennen.

De proloog in Zwitserland was extreem kort met slechts 2.28 kilometer lang. De Nederlander van het Zwitserse Tudor Pro Cycling Team deed 2.55.43 minuten over de rit tegen de klok en was daarmee 0.90 seconden sneller dan de Australiër Cameron Scott en de  voormalig Franse wereldkampioen Julian Alaphilppe. 

Niet heel veel mensen hadden Zijlaard als kanshebber gezien voor deze overwinning maar doordat hij de 13 bochten die erin zaten goed bestudeerd had kon hij toch meedoen om de dagzege.

Morgen is rit 1 in de Ronde van Romandië van Château d'Oex naar Fribourg over 167 kilometer en mag Zijlaard kijken of hij de leiderstrui weet te behouden.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 24 april 2024