Capelle naar finale districtsbeker

• vrijdag 26 april 2024
  • Hans Stofkooper

Capelle is er gisterenavond in geslaagd om de finale van de districtsbeker te veroveren. RKAVV werd in Leidschendam met 1-3 verslagen in een door Capelle prima gespeelde wedstrijd.

Capelle startte met Appie el Ghani, Angelo Nascimento en Thom Manuhutu in de basis. De eerste kans was er voor RKAVV. Robin Steffens schoot voorlangs. In de 14e minuut brak op rechts Christiaan Dabaghian door. Zijn afgemeten voorzet werd onberispelijk ingekopt door Fanny Waandels 0-1. Capelle nam het initiatief en in de 23e minuut kopte Christiaan Dabaghian op het doel, maar keeper Mike ten Kroode stopte de inzet. Twee minuten later een voorzet van Matthew Jones, die door Fanny Waandels naast werd gekopt. In de 37e minuut kreeg ook RKAVV nog één kans. Job Rijkens schoot van dichtbij vrijstaand de bal echter hoog over. Een minuut later vergrootte Capelle de voorsprong. Via een verdediger van RKAVV kwam de bal voor de voeten van Fanny Waandels, die zijn tweede en ook Capels tweede doelpunt aantekende 0-2. Met deze stand brak ook de rust aan.

De tweede helft gaf aanvankelijk eenzelfde spelbeeld aan. In de 47e minuut zette Joshua Kassels de bal voor. Merlind Lajci kopte de voorzet net naast het doel. In de 51e minuut een vlotte combinatie van diverse spelers van Capelle. De laatste bal kwam in de voeten van Merlind Lajci, die Capelle op een 0-3 voorsprong zette. RKAVV zette daarna alles op alles om toch nog resultaat te halen. Daarbij kreeg Capelle ruimte. In de 70e minuut werd Ryan Purvis alleen de diepte ingestuurd, maar de keeper van RKAVV wist erger te voorkomen. Even later scoorde RKAVV toch de aansluitingstreffer. Verdacht van handsbal in de voorbereiding mocht Yani Bouras toch scoren 1-3. Scheidsrechter Nuretin Eren overlegde nog met zijn assistent, maar het doelpunt werd toch goedgekeurd. Dat was het laatste wapenfeit van RKAVV. Capelle daarentegen kreeg nog twee grote kansen. Beide keren was Jawad Bellahsan dichtbij een doelpunt. Zijn eerste kans werd door de keeper gekeerd en de tweede kans ging naast. Het laatste fluitsignaal ging met veel gejuich gepaard door de Capelle spelers en staf.

In de finale is 9 mei om 14.30 op het terrein van Heinenoord en Poortugaal is de tegenstander.

Er waren gele kaarten voor Christiaan Dabaghian en Najim Haidary van Capelle en voor Yani Bouras van RKAVV.

Capelle: Ard de Vries, Matthew Jones, Ibrahima Touré, Kyle Ebecilio, Thom Manuhutu (84 Marciano Pape), Lars Bosscha, Angelo Nascimento, Merlind Lajci (Najim Haidary), Christiaan Dabaghian (66 Jawad Bellahsan), Appie el Ghani (46 Joshua Kassels), Fanny Waandels (Ryan Purvis).

RKAVV: Mike ten Kroode, Jubilee Djan (78 Alberto Suarez), Shelton Wijngaarde (78 Daan van Galen), Tyron Oosting, Robin Steffens, Edwin Agyare (46 Wesley Goeman), Khas Saeb, Remco Overdevest, Xavier Akinrinbola, Job Rijkens (46 Yani Bouras), Dion Hooi.