Hitland Magazine

Recept: Nutella Cheesecake
donderdag 23 juni 2016
Nutella Cheesecake

De benodigdheden:
2 kleine steelpannen.
Scherp mes.
keukenmacine.
weegschaal.
mengkom.
spatel.
Springvorm van 28 cm.
Vetvrijpapier/bakpapier.

De ingrediënten:

Voor de bodem
2 dozen Bastogne koeken
50 gram roomboter

Voor de vulling
1 kilo verse roomkaas naturel (kamer temperatuur)
800 gram Nutella pasta
160 gram roomboter

Voor de opmaak
Verse aardbeien
Verse bramen
Verse bosbessen
Bastogne koeken

De Bereidingswijze:
Doe voor de bodem, de 50 gram roomboter in een kleine steelpan en smelt deze op boter op laag vuur.
Doe de Bastogne koeken in de keukenmachine en maal deze helemaal fijn.
Wanneer de Bastogne helemaal fijn is voeg de gesmolten boter toe en laat alles nog even een minuutje goed doordraaien zodat alles goed mengt.

Neem een springvorm van 28 cm doorsnede. Leg over de bodem een vel vetvrij papier en klem deze vast met de ring van de springvorm aan de bodem.

Giet het Bastogne kruimel in de springvorm en druk deze goed stevig aan. Druk ook wat Bastogne bij de randen omhoog.

De bodem staat nu klaar. Zet deze even nog aan de kant zodat u hem niet per ongeluk van de tafel afstoot.

Voor de vulling, zorg ervoor dat de roomkaas en Nutella op kamer temperatuur zijn. Je kan deze eventueel nog een beetje extra opwarmen door alles op een warmere plek te zetten, maar let op dat het niet te warm wordt. Als de Nutella of de roomkaas boven de 40 graden komt, onstaan er vetbellen en deze krijg je niet meer uit je mengsel.

Smelt in een steelpan de 160 gram roomboter.

Meng de roomkaas en de nutella goed door elkaar met een spatel of een garde. Zorg ervoor dat er geen witte klontjes meer in het mengsel zitten. Eventueel met een garde nog goed door roeren.
Meng door dit mengsel de gesmolten boter en roer nogmaals goed door.
Stort het mengsel in de springvorm en laat deze een nachtje opstijven in de koelkast.

Voor de opmaak snij met een warm droog mes een mooie punt uit de taart. Je kan een mes warm maken onder warm stromend water maar droog het mes wel af voordat je gaat snijden en maak het mes na elke snede weer schoon.

Leg een mooie punt op een bord en garneer de taart af met verse aardbeien, bramen en bosbessen rondom en erop. Voor de finishing touch kruimel nog een extra Bastogne koek over de Nutelle cheesecake.

Et voila jouw eigen restaurantkeuken Nutella Cheescake.
Wij hopen dat het jullie lukt om dit gerecht thuis klaar te maken.
Zijn er vragen stel deze op twitter of facebook #durftevragen #chefs @Fuiks en wij helpen jou.

Eet smakelijk!
Aangeboden door chefs en service,
Fuiks eten & drinken
Vuykpark 1
2903 LP Capelle aan den IJssel
Twitter @fuiks
Facebook/fuikscapelle