Hitland Magazine

Recept: Zalm teriyaki
donderdag 16 juni 2016
zalm teriyaki

De benodigdheden:
2 koekenpannen.
Scherp mes.
Steelpan.
IJswater.
Schuimspaan.
Zeef.

De ingrediënten:
1 kilo verse zalmzijde
1 courgette
1 broccoli
2 hele venkel
Teriyaki
Hoisin
Pastarijst
Cashewnoten
Olie

De Bereidingswijze:
Portioneer de zalmzijde op in delen van ongeveer 150 gram of vraag uw visboer om te portioneren.
Snij de courgette in de lengte door vieren en haal de zaadlijsten eruit en snij de courgette schuin weg in stukken van 1 cm breed.
Snij de venkel door midden en snij de harde kern eruit en snij vervolgens zo dun mogelijke halve ringen.
Snij de steel van de broccoli af en snij de bovenkant in kleine roosjes.
Breng een pan met ruim kokend water aan de kook.
Zet een koekenpan op en rooster de cashewnoten ongeveer 2 minuten goudbruin en haal uit de pan.
kook de courgette ca. 30 seconden en koel terug in ijswater.
Kook de broccoli ca. 1 minuten en koel terug in ijswater.
Kook de venkel ca. 1 minuut en koel terug in ijswater.
Laat alle groente goed uitlekken in een zeef.
Kook de pastarijst beetgaar controleer om de paar minuten of de pastarijst gaar is.
Als de pastarijs gaar is giet het water af en voeg een beetje olie toe om plakken te voorkomen(niet afspoelen met koud water).
Giet de pastarijst terug in de pan en breng op smaak met hoisin en houd warm.
Zet twee koekenpannen op middelhoog vuur, voeg in 1 pan olie toe en leg de zalmmoot met de huid naar beneden en bak ca. 3 minuten de huid krokant let op niet te hard bakken anders droogt de zalm uit of verbrandt de huid.
Draai het vuur wat lager en draai de zalmmoot om en laat de hitte rustig in bovenkant van de zalm trekken eventueel nog op de beide zijkanten draaien als hij nog te rauw is.
De zalm moet nog rosé van binnen zijn, draai het vuur uit en leg de huidzijde naar boven voeg een scheut teriyaki toe en laat rusten zodat de smaak kan intrekken .
Zet het vuur van de andere koekenpan hoog en bak de groenten snel warm.
Voeg peper en zout toe(eventueel een mengsel van teriyaki of hoisin naar smaak).
Schep de groente en pastarijst op het bord en voeg cashewnoten toe, leg de zalm voorzichtig op de groenten met de huid naar boven gebruik het vocht uit de pan om te dresseren.
Dit is de zalm teriyaki met pastarijst en knapperige groenten.

Et voila jouw eigen restaurantkeuken zalm teriyaki.
Wij hopen dat het jullie lukt om dit gerecht thuis klaar te maken.
Zijn er vragen stel deze op twitter of facebook #durftevragen #chefs @Fuiks en wij helpen jou.

Eet smakelijk!

Aangeboden door chefs en service,
Fuiks eten & drinken
Vuykpark 1
2903 LP Capelle aan den IJssel
Twitter @fuiks
Facebook/fuikscapelle