Dames ZVH verstevigt koppositie

  • zondag 12 november 2023
  • Eelco de Bruin

Voor de Zevenhuizense dames van Villa Dorrestein was een midweekse wedstrijd op donderdagavond om 21.30 uur gepland in Utrecht. Ondanks het late uur wisten de dames tegen Switch weer een prima wedstrijd te spelen en via de setstanden 19-25, 21-25, 18-25 en 14-25 en 4-0 overwinning en vijf punten te behalen.

Trainer/coach Martin Rutten nu samen met Cees van Mullem stelde de volgende basis op binnen de lijnen: Marlies Nobel als spelveerdeelster, voor haar het debuut in de basis, verder Vera Bruggeman, Anniek Scheffers, MariŽlle Gerritsen, Sonja van Mil, Tara van Zijl en libero Jolien van Dam.

De eerste set was een gelijk opgaande strijd. Waarbij Zevenhuizen vooral moest wennen aan de omgeving en de karakteristieken van de tegenstander. Switch speelde met veel lengte op rechts aan het net en ook een blokkering met lengte. Daarnaast was de libero een goede passer en verdediger. Door vooral goed het †midden te gebruiken met Tara van Zijl en Anniek Scheffers wist Zevenhuizen een voorsprong op te bouwen. Bij 9-17 kwam Marina Mijajlovic voor Vera Brugge man in het veld en verliet deze weer bij 16-21. De aanval op rechts van MariŽlle Gerritsen werd het sterke blok van Switch op hun rechtsvoor aan het einde van set ťťn meer over geslagen door Marlies Nobel. Zo konden de Zevenhuizense dames de winst binnenslepen met 19-25
In de tweede set begon Villa Dorrestein met dezelfde opstelling. Na verloop van tijd werd het spel van Zevenhuizen beter gelezen door Switch waardoor Zevenhuizen op achterstand kwam en coach Martin Rutten bij 11-9zijn eerste time-out moest nemen. Bij een 13-10 stand kwam Demi van Es Marlies Nobel als spelverdeelster aflossen. Dit resulteerde nog niet gelijk in een ommekeer. Bij 17-17 kwam ZVH weer langszij. Met MariŽlle aan serve werd direct doorgestoten naar 17-23. Switch vocht zich nog terug maar kon niet voorkomen dat Zevenhuizen met 21-25 ook de tweede set naar zich toetrok.

Met Demi van Es in de basis begon Zevenhuizen aan de derde set. Vanaf het begin af aan met veel servicedruk een goede spreiding over het net, snelheid op het midden. Waardoor Zevenhuizen eigenlijk constant domineerden. De aanval van Villa Dorrestein ging ook steeds vaker naar de rechtsachter omdat de sterke lange speelsters in het achterveld juist een zwakke schakel waren bij Switch. De services van Tara van Zijl en Sonja van Mil bezorgde voor veel druk. De Switch †coach ging verder met wisselen waardoor ook de mindere speelsters in het veld kwamen. Alleen de libero bleef heel goed overeind en door juist meer naar de andere kant te spelen werd het verschil groter. Met 18-25 werd de derde set binnengehaald.

In de vierde set wisselde Zevenhuizen door en werd gestart we met Julia Zwinkels op de plek van Tara en Marina Mijajlovic op de plek van Sonja van Mil. Demi van Es aan de opslag zorgde ervoor dat Zevenhuizen al snel op een 4-8 voorsprong kwam. De omzettingen zorgden voor een wat ander type spel bij Zevenhuizen. Marina Mijajlovic serveerde sterk en ook Julia Zwinkels kon, net als Anniek Scheffers regelmatig blokkerend scoren.† Een solide pass bij ZVH en enkele bijzondere reddingen in het achterveld van libero Jolien, zorgden †voor meer stabiliteit en meer en meer een goede bal aan het net. Dat gaf coach Martin Rutten ook de gelegenheid om bij 6-12 om† Izzy van Spengen in te in te wisselen voor zeer goed spelende MariŽlle Gerritsen. Izzy van Spengen pakte het goed over en zorgde ook voor voldoende druk aan het net om de wedstrijd sterk uit te spelen! Na 14-25 winst was de 0-4 binnen en kunnen er weer vijf punten bijgeschreven worden.
De koppositie blijft dus in handen van het team uit Zevenhuizen. De coachstaf, Martin Rutten, bijgestaan door Cees van Mullem, was tevreden met het getoonde spel. Volgende week spelen de dames van Villa Dorrestein in Woerden tegen het team van †Quadrant Bouw VTC Woerden om 15.45 uur.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 12 november 2023