Capellenaar Peter Spruit beklom op 1 juni vier keer Alpe d'Huez

  • zaterdag 3 juni 2023
  • Andre Miltenburg

Lopen, fietsen of hardlopen: duizenden mensen deden ook dit jaar weer mee aan Alpe d'HuZes in Frankrijk. Het doel? Deze berg in de Franse Alpen zo vaak mogelijk beklimmen om op deze manier zoveel mogelijk geld op te halen voor kankerbestrijding.

Peter Spruit (59) en zijn collega's van Fox Global Logistics 'Goes Alpe d'Huzes 2023' team reisden afgelopen week af richting de Franse Alpen. Dit Alpe d'HuZes evenement word sinds 2006 georganiseerd en heeft voor het KWF al meer dan 190 miljoen euro opgeleverd, om onderzoek te doen naar de ziekte kanker, onder het motto : Opgeven is geen optie.

Peter vertelde : "Het was weer een hele, ook emotionele belevenis, aan de vooravond kregen we de mogelijkheid om een kaarsje neer te laten zetten in de beklimming van ruim 14 kilometer, daar werd ook een tekst op geschreven voor wie dat men deze tocht ging rijden. Koude rillingen leverden dit op".

Tien jaar terug reed Spruit (rechtsonder op de foto) ook mee en beklom toen deze Alpen Reus maar liefst zes keer. Vorige week vertelde hij in de studio bij IJssel-Sport dat zijn streven was om ook dit jaar voor zes keer te gaan. Maar na de vierde beklimming was het over. Zijn rug deed dusdanig veel pijn dat hij niet verder kon. Maar vier keer is ook een zeer knappe prestatie.

Rond de klok van acht uur s' avonds reed een busje richting de finishlijn, uit dit busje stapten acht mensen met allemaal een groot bord met 'n cijfer daarop. Nadat iedereen op de juiste plaats was gaan staan, was het totaal bedrag te lezen wat er deze 16e editie was ingezameld : €17.022.738. Daarvan werd €17.975 bij elkaar gefietst door Peter en zijn team van Fox Global Logistics 'Goes Alpe d'Huzes 2023 team. 

Doneren kan nog steeds. Voor meer informatie over Alpe d'HuZes : www.opgevenisgeenoptie.nl

Luister hier naar het interview wat IJssel-Sport had met Peter Spruit

  

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 3 juni 2023