Capelle verslaat AZSV en gaat naar finaleronde

• zaterdag 3 juni 2023
  • Eelco de Bruin

Capelle kwam na 20 seconden al op voorsprong tegen AZSV en stond na 8 minuten met 2-0 voor.

2x was het Dennis van der Heijden die scoorde namens Capelle. Halverwege de 1e helft viel de 2-1 na een glijpartij van Pape.

AZSV kende een sterkte faze en rammelde redelijk aan de deur maar de ruststand werd 2-1.

In de 2e helft gaf Capelle n8etsweg achterin, maar door de magere marge bleef het spannend. In de 84e minuut zette Purvis goed door en gaf de bal op een presenteerblaadje, Vega Lopes scoorde de 3-1.
In de blessuretijd tijd waren de rollen omgedraaid, nu gaf Lopes Veiga de bal goed breed en kon Havertong de 4-1 binnenlopen!

Capelle dus door naar de finaleronde die gespeeld gaat worden tegen sc Genemuiden. Dinsdagavond de uitwedstrijd waarna de beslissing gaat vallen op zaterdag 10 juni op het sportpark t'Slot!

De prima leidende scheidsrechter Mitchel Krop gaf gele kaarten aan Niek te Veluwe van AZSV en aan Joshua Kassels van Capelle. Voor Joshua Kassels was het zijn vijfde, waardoor hij de eerste wedstrijd tegen Genemuiden moet missen.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape, Sander Fischer, Jelle Pollemans, Bram van Eijk, Ryan Purvis, Lars Bosscha (81 Veron Knol), Jeffrey Rijsdijk (62 Eric Jansen), Joshua Kassels (74 Adaïr Vega Lopes), Dennis van der Heijden (81 D’Angelo Havertong), Marlon Slabbekoorn (81 Rutger de Bos )