KCC verrast PKC, Ckv Nieuwerkerk wint, KOAG en IJsselvogels verliezen

• zondag 12 maart 2023
  • Eelco de Bruin

in de Korfbal League speelde KCC in de eigen hal tegen PKC. Topscorer Bo Oppe begon bij KCC op de bank. Toch pakte KCC al snel de voorsprong en stond bij rust met 10-8 voor.

Na rust probeerde koploper PKC langszij te komen, maar steeds wist KCC de marge op 2 goals te houden. In de slotfase kwam PKC voor het eerst in de wedstrijd op gelijke hoogte. In de laatste minuut kregen beide teams nog de kans om de winst te pakken, echter bleef het bij 23-23. Daar mocht PKC het meest blij mee zijn overigens. Bij KCC blonk Demi van Oosten uit met 7 treffers.

CKV Nieuwerkerk speelde zich officieel veilig door thuis van GKV te winnen. Na een prima 1e helft stond het bij rust 11-4. De 2e helft was matig, maar GKV kwam niet meer langszij waardoor Nieuwerkerk met 17-14 de winst pakte.

KOAG verloor in een spannend duel met 24-25 van ZKV en blijft daardoor op de 5e plaats staan. Komende zaterdag gaat KOAG op bezoek bij koploper Sporting Delta.

IJsselvogels verloor van concurrent Tjoba en zit stevig in de problemen. Door de 24-26 nederlaag staat de ploeg van trainer Berry Glissenaar op de laatste plaats in de 1e klasse. Het gat naar Maassluis is 3 punten, en laat nou uitgerekend Maassluis de komende tegenstander zijn, winst is dan noodzakelijk om nog te kunnen handhaven.