Bittere nederlaag Capelle tegen WNC

• zaterdag 3 september 2022
  • Eelco de Bruin

Opnieuw speelde Capelle tegen een promovendus een teleurstellende wedstrijd. Het ontbrak aan creativiteit en daardoor ook aan scorend vermogen ondanks het aantrekken van twee nieuwe spitsen.

De wedstrijd begon met over en weer een kans. Dennis van der Heijden zag zijn schot gekeerd worden door keeper Jamie Kools en Marc van Splunter kon een van richting veranderde bal uit zijn doel tikken. Capelle kwam in de 13e minuut bijna op voorsprong, toen een combinatie van Marlon Slabbekoorn en Bram van Eijk door de laatste werd ingeschoten, maar opnieuw was de WNC keeper de reddende engel. Het duurde tot de 35e minuut voordat er weer wat gebeurde. Ryan Purvis schoot vrijstaand hoog over. Verder waren er in de eerste helft nog een paar mislukte schoten en vlak voor rust nog een redding bij een doorgekopte bal door Marc van Splunter.

Na de rust waren de eerste kansen voor WNC. In de 51e minuut een kans voor Mirel Ibrahimovic en in de 59e minuut een kans voor Kay van den Bogaard. Beide keren stopte Marc van Splunter de schoten. In de 63e minuut kreeg Capelle de grootste kans van de wedstrijd. Een mooie voorzet van Rutger de Bos werd hard ingekopt door Dennis van der Heijden, maar met een katachtige reactie tikte Jamil Kools de bal uit zijn doel. Vijf minuten later kwam de domper voor Capelle. Dennis van der Heijden maakte hands in het strafschopgebied en Mirel Ibrahimovic voltrok het vonnis 1-0. Capelle moest op jacht naar de gelijkmaker, maar het bleef bij mislukte schoten van Olaf van der Sande en een schot van Marlon Slabbekoorn tegen de buitenkant van de paal. In de 5e minuut van de blessure tot slot nog een kans van invaller Aboubakr Ouaddouh, maar opnieuw redde Marc van Splunter de inzet. Na 11 minuten extra tijd maakte de uitstekend leidende scheidsrechter Jorg Ordelmans een einde aan het debacle van Capelle. Een groot verschil vandaag was toch de beleving en de inzet van beide teams. Daarin was WNC terecht de uiteindelijke overwinnaar.

Er waren gele kaarten voor Rutger de Bos van Capelle en voor Luuk Uitman van WNC.

Capelle: Marc van Splunter, Jelle Pollemans (46 Olaf van der Sande), Sander Fischer, Wesley Pollemans, Bram van Eijk (81 Eric Jansen), Rutger de Bos, Ryan Purvis (71 Jeffrey Rijsdijk), Lars Bosscha, Joshua Kassels (46 Adaïr Vega Lopes), Dennis van der Heijden (81 Floris de Blok), Marlon Slabbekoorn.