Nacompetitie: Groeneweg komt tekort tegen Bergambacht

• woensdag 15 juni 2022
  • Eelco de Bruin

Na de bizarre wedstrijd tegen Floreant speelde vv Groeneweg in de halve finale van de nacompetitie tegen Bergambacht. Sportpark Van 't Verlaat mocht veel toeschouwers verwelkomen voor deze wedstrijd.

De start was dramatisch voor Groeneweg, want het makkelijk voetballende Bergambacht stond na 10 minuten al met 0-2 voor. Bij beide treffers (Meijer en Botter) ging keeper Heijkoop niet vrijuit. Na 28 minuten kreeg Groeneweg eigenlijk uit het niets een penalty, na een verkeerd ingeschatte lange bal kwam deze op een arm terecht en scheids Van Ekelenburg gaf Groeneweg een penalty. Deze was echter niet besteed aan Rick Willemsen...
In de 35e minuut raakte keeper Heijkoop geblesseerd na een botsing bij een corner van Bergambacht, de keeper van O23 Reinier Clazing kwam daardoor in het veld als vervanger. Paar minuten voor rust viel alsnog de aansluitingstreffer, Sleeuwenhoek scoorde voor Groeneweg.

In de rust zal trainer Van Beek van alles hebben bedacht, maar na amper 1 minuut spelen in de 2e helft scoorde Meijer zijn  2e goal en zette Bergambacht al op 1-3, en ook bij deze goal zag de keeper van Groeneweg er niet al te best uit. Toen in de 54e minuut via de 2e goal van Botter de 1-4 op het scorebord kwam leek de wedstrijd wel gespeeld.
2 minuten later kreeg Groeneweg echter weer een penalty, en deze werd door Luuk Gritter wel benut: 2-4 (klik op de link voor de beelden).
Bergambacht kreeg steeds meer ruimte en in de 73e minuut werd Luke Schaaf compleet zoek gespeeld door Botter en werd de bal fraai binnengeschoten: 2-5. Toch was het Sleeuwenhoek die in de 80e minuut Groenweg weer wat hoop gaf door de 3-5 te scoren. In de slotfase werd het steeds grimmiger, en de warrig leidende Van Ekelenburg deelde nog enkele gele kaarten uit. Diep in blessuretijd viel nog de 4-5 na een eigen doelpunt van Bergambacht, maar kans op de 5-5 was er niet meer aangezien er enkele seconden na de aftrap werd afgefloten.

Al met al liep Groeneweg de hele wedstrijd achter de feiten aan en was Bergambacht de beter voetballende ploeg. Wellicht zat de zware wedstrijd incl. verlenging tegen Floreant nog in de benen. Door de nederlaag komt Groeneweg ook komend seizoen uit in de 4e klasse.