KOAG op drempel kampioenschap, Nieuwerkerk mag nog hopen

  • zondag 12 juni 2022
  • Eelco de Bruin

In de voorlaatste speelronde was er maar 1 opdracht voor KOAG en CKV Nieuwerkerk: Winnen! KOAG nam het in de 1e klasse op tegen laagvlieger Fortis terwijl Nieuwerkerk nr 3 van de ranglijst trof, het al uitgespeelde KVS.

Koploper KOAG nam, in het laatste thuisduel van coach Roelofs, al heel snel een 5-0 voorsprong en bouwde die gestaag uit zodat van een wedstrijd als snel geen sprake meer was. In de 2e helft nam KOAG erg veel gas terug waardoor Fortis nog aardig wat doelpunten bij kon prikken en de nederlaag nog bescheiden hield met 21-11.
Achtervolger Kinderdijk won ook (17-21 bij Juliana) waardoor de marge 2 punten blijft in het voordeel van KOAG. Ook het doelsaldo is duidelijk in het voordeel van KOAG, zaterdag volgt de beslissing in het rechtstreekse duel Kinderdijk - KOAG. Het thuisduel won KOAG met 17-16.

In de Overgangsklasse speelde CKV Nieuwerkerk tegen KVS, een duel wat ook vooral in het teken stond van het afscheid nemen. Voor coach Leon Simons en 5 basisspelers was het het laatste optreden voor eigen publiek.
De wedstrijd begon matig en er vielen weinig treffers wat resulteerde in een 7-4 ruststand. Na rust was er een fase waarin Nieuwerkerk even los was en een marge pakte van 6 verschil. Toch wist KVS weer terug te komen tot 12-9, op dat moment gaf Nieuwerkerk weer even gas en pakte weer een veilige marge. Dat was het teken voor coach Leon Simons om Hogendoorn, Collee, Stuurstraat, Brouwer en Van der Linden een publiekswissel te gunnen. Uiteindelijk werd de eindstand 16-11. 
Koploper Unitas had het bijzonder lastig bij BEP, maar won in de slotfase wel met 10-11. Daardoor blijft Nieuwerkerk 1 punt achterstaan op Unitas.
Komende zaterdag is de laatste speelronde en gaat Nieuwerkerk op bezoek bij VEO, terwijl Unitas het kampioenschap kan pakken tegen hekkensluiter Velocitas.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 12 juni 2022