Capelle boekt eenvoudige 0-6 overwinning bij Rijsoord

• zondag 28 november 2021
  • Eelco de Bruin

Gezien de ranglijst moest Capelle geen kind hebben aan Rijsoord en uiteindelijk werd dat met een 0-6 overwinning ook bekrachtigd.

Het begin van de wedstrijd gaf de verhoudingen duidelijk weer. Capelle nam het initiatief en zette Rijsoord meteen onder druk. In de 2e minuut werd een vrije trap van EricJ ansen gestopt door keeper Christiaan van Wijngen. In de 6e minuut een vrije trap van Marlon Slabbekoorn, die over het doel ging en vier minuten later schoot dezelfde speler net over het doel. In de 15e minuut dan toch de eerste treffer. Na een mooie combinatie
was het opnieuw Marlon Slabbekoorn, die vrij kwam te staan en nu rondde hij doeltreffend af 0-1. In de 24e minuut een vrije trap van Jeffrey Rijsdijk, die Wesley Pollemans in het doel kopte 0-2. Rijsoord stelde daar niets tegenover en het was wachten op de volgende treffer van Capelle. Die kwam er in de 38e minuut. Nu was het Joshua Kassels, die het vonnis voltrok 0-3. Met deze stand werd de rust bereikt.

Na de rust een aanvankelijk heel ander spelbeeld. Rijsoord kreeg in de eerste vijf minuten twee grote kansen. Nick Ruigrok zag zijn schot tot corner geblokt en Danny Haasdijk zag zijn schot gestopt worden door Marc van Splunter. De wedstrijd werd daarna minder van kwaliteit. Capelle nam tempo terug en Rijsoord kon geen vuist maken. Er waren nog wel wat opvallende momenten. Een vrije trap van Jeffrey Rijsdijk in de 60e minuut belandde op de kruising. De ingevallen Marvin van der Made kreeg zelfs twee kansen om de score op te voeren. De eerste na een voorzet van Bram van Eijk ging naast en de tweede was haast niet te missen, maar hij wist de bal toch naast te koppen. De laatste tien minuten waren uiteindelijk nog spectaculair, want binnen zes minuten wist Capelle nog drie keer te scoren. In de 82e minuut kwam Marlon Slabbekoorn geheel vrij voor het doelen bracht de 0-4 op het scorebord. In de 87e minuut werd Sander Fischer in stelling gebracht en ook hij rondde af 0-5. Één minuut later werd Marlon Slabbekoorn in de zestien onderuit gehaald door de keeper en de strafschop, die daaruit ontstond werd door Slabbekoorn benut 0-6. Het was zijn hattrick in deze wedstrijd en al zijn achtste in de competitie.

Capelle behoudt hierdoor de koppositie in de hoofdklasse A. Hoe het verder zal gaan zal komende week bekend worden, maar gezien de Corona maatregelen zal dit wel tot na de winterstop zo blijven. Want als er geen mogelijkheid is om te trainen zullen de komende weken ook geen wedstrijden te zien zijn.

De uitstekend leidende scheidsrechter Aad Holgersom gaf een gele kaart Aan Jeffrey Rijsdijk van Capelle.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape (71 Jelle Pollemans), Sander Fischer, Wesley Pollemans, Bram van Eijk, Rutger de Bos (63 Marvin van der Made), Lars Bosscha, Eric Jansen (71 Floris de Blok), Jeffrey Rijsdijk, Joshua Kassels, Marlon Slabbekoorn.

Rijsoord: Christiaan van Wijngen, Stefan Havelaar, Lorenzo Braaf, Gazar Dermendjan, Danilo Alkema, Nick Ruigrok, Gianni Straal, Danny Haasdijk, Shamir de Jesus (63 Angelo Purièl), Jardel Drenthe (63 Claudio Barros), Angelo Ravenberg (75 Romano Niamot).