ComputerPlan VCN gaat strijdend ten onder tegen Jong Oranje

• maandag 12 april 2021
  • Sjoerd de Graaff

Na een weekend rust stond afgelopen zaterdag een uitwedstrijd in de reguliere competitie tegen TalentTeam Papendal op het programma voor de mannen van ComputerPlan VCN Heren 1. De vorige keer dat de ze het tegen hen opnamen werd er thuis met 2-3 verloren. Iedereen was daarom gebrand om deze keer de winst mee naar huis te nemen!

TalentTeam Papendal staat bekend om jonge talentvolle spelers. Een team waar ComputerPlan VCN van zou moeten kunnen winnen met alle ervaring. Alhoewel, de spelers van Papendal, met een gemiddelde leeftijd van 16, hebben al meer trainingsuren achter de rug dan menig speler van VCN.

Verloop van de wedstrijd
De wedstrijd begon met een rommelige passing en wat onvolkomenheden in de rally's. Dit herstelde zich, maar VCN keek te lang tegen een achterstand aan en de set ging dan ook verloren. In set 2 kreeg VCN een voorsprong door goed serveerwerk en effectief spel in de side-out. 25-22 was het resultaat. In set 3 lag de setwinst voor het grijpen, maar kon VCN een voorsprong niet vasthouden en ging de set verloren. Set 4 ging gelukkig vrij eenvoudig naar de Capellenaren. 2-2, wederom een tie-break, de derde in drie weken. Van 7-3 achter naar een setwissel bij 7-8 was goed, maar in de eindfase kwam VCN niet tot scoren. De set ging verloren met 15-11 en het verlies was een feit. Dit verlies maakt dat ComputerPlan VCN nu op een zesde plaats staat in de degradatiepoule.

Topscoorders
De topscoorders van de wedstrijd stonden aan de kant van ComputerPlan VCN: Tom van Reeuwijk en Matthew Immers met 25 en 21 punten.

Aankomende zaterdag mogen de heren van het eerste van VCN naar Vocasa in Nijmegen. De vorige keer werd thuis met 3-0 van hen gewonnen.