Capelle verliest weer en beleeft slechte start

• zaterdag 12 september 2020
  • Christian Marck

Capelle aan den IJssel -  v.v. Capelle beleeft een ongelukkige start van de competitie. In de Hoofdklasse A zijn de Capellenaren zaterdagmiddag  in eigen huis onderuit gegaan tegen Rijnvogels uit Katwijk.

Net als vorige week gingen de Capellenaren goed van start. De thuisploeg dicteerde het spel, maar net als vorige week kwam het toch vroeg op achterstand. De spits van Rijnvogels, Roy van Leeuwen, zette zijn ploeg na een kwartier speeltijd op voorsprong. De gifbeker was nog niet leeg voor Capelle. Tien minuten later moest Lars Bosscha geblesseerd van het veld af. Een aderlating voor Capelle, dat Leon Krznaric ook al moest missen wegens een opgelopen schorsing van vorige week. Met Boris Letterie in de ploeg, hij verving Bosscha, ging Capelle verder. Het werd er echter niet rooskleuriger op. Rijnvogels leek met een comfortabele voorsprong te gaan rusten nadat Maarten Reyneveld zijn ploeg op 0-2 had gezet. Capelle ging toch met een goed gevoel rusten toen Marvin van der Made in de blessuretijd van dichtbij raak kopte.

Capelle tapte aan het begin van de tweede helft niet uit een ander vaatje. Het was zelfs Rijnvogels dat het eerste doelpunt na rust maakte. Julian Dobbe ging 1-op-1 met doelman Konings, die hem niet van scoren af wist te houden. Capelle leek nog een lastige middag tegemoet te gaan, maar niet voor de eerste keer kwamen de groenhemden snel terug van een tegendoelpunt. Julian Agatowski kon in de 73ste minuut vrij inschieten na een voorzet van Bram van Eijk en bracht daarmee zijn ploeg terug tot 2-3. Capelle probeerde daarna nog wel de gelijkmaker te maken, maar de score bleef desondanks ongewijzigd. Capelle verloor in een sportieve wedstrijd, waarin toch zeven gele kaarten vielen, met 2-3 van de bezoekers uit Katwijk.