CKC-trainer Meijer over titelambities en 'buitenkansjes' Platteschor, Van Oosten en Van Horik

  • zondag 17 mei 2020
  • Philip van Es

Bij CKC stond de week bol van het transfernieuws. De ploeg van trainer Mario Meijer haalde in Kaj Platteschor een heus talent in huis. Met de eerdere versterkingen lijkt CKC een gooi te willen doen naar de titel in de vierde klasse. "Dat gevoel leeft al sinds ik vorig seizoen bij de club begon."

De titelambities zijn door de nieuwe spelers nog groter dan ze al waren bij CKC. Volgens Meijer is dat een gevoel dat al langer leeft bij de club. "Toen ik vorig seizoen begon leeft het gevoel van de titel al. Vorig jaar legden we het af tegen Nieuwerkerk, wat jammer was. Onderling waren we gelijk aan ze. Af en toe geven we tegen de mindere goden in de competitie  de punten weg."

Platteschor
CKC versterkte zich tijdens de coronaperiode onder andere met Excelsior-jeugdspeler Kaj Platteschor. Meijer, die werkzaam is bij Excelsior als verzorger, heeft naar eigen zeggen niks van doen met het aantrekken van Kaj Platteschor vanuit de jeugd van de betaald voetbalclub.

"Kaj heeft zich aangemeld bij CKC voor de onder-19 selectie. Toen ik dat hoorde heb ik hem gelijk voor de selectie gestrikt. Ik heb Kaj gebeld met de vraag of hij het zag zitten om met de selectie mee te doen. Dat zag hij zitten. Hij heeft jarenlang in de jeugdopleidingen van Feyenoord en Excelsior gespeeld."

Beluister hiet het interview met CKC-trainer Mario Meijer: Mario Meijer over titelambities CKC: 'Dat gevoel leeft al sinds ik hier begon'


De overstap van Platteschor is opmerkelijk te noemen. De jonge middenvelder mocht bij Excelsior doorstromen naar de onder-18 selectie van de Kralingers. Toch koos Platteschor ervoor om terug te keren bij de club waar hij ooit begon. "Hij miste het plezier in het voetbal", volgens Meijer. Hij hoefde niet weg bij Excelsior, maar hij is zelf weggegaan. "We gaan met hem aan de slag, daar heb ik heel veel vertrouwen in. Hij was een buitenkansje voor ons."

Naast Platteschor haalde CKC in Joey van Oosten, een 16-jarige verdediger die zijn debuut bij DCV maakte, nog een buitenkansje binnen. "Ik heb Joey al een paar keer zien spelen bij DCV. Als je meekan in de top van de tweede klasse betekent dat voor ons een buitenkansje. Met Yairo van Horik die van CVV Zwervers komt vullen we de kwaliteiten die we al hebben aan. Dat zegt veel over die jongens, die met CKC hogerop willen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 17 mei 2020