Wout Ooms: 'We hebben de laatste tijd goed ingespeeld op versterkingen voor DCV'

  • zondag 17 mei 2020
  • Philip van Es

DCV is druk bezig op de spelersmarkt tijdens de coronaperiode. De Krimpense club haalde vijf nieuwe spelers en zag clubtopscorer Carlo de Reuver verlengen. Voor toekomst DCV-trainer een mooi gegeven. "We hebben nu een goede groep, maar om zomaar even kampioen te worden? Daar hebben we nog wat andere dingen voor nodig."

In Stefan Dams haalde DCV een verdediger die zijn sporen heeft verdient in het regionale amateurvoetbal. Ooms is tevreden met zijn komst. "We lazen dat Stefan zijn contract niet wilde verlengen bij XerxesDZB. Toen hebben we snel geschakeld. Hij kende ook wat jongens bij DCV die daarin een rol speelden. Ik heb hem zelf ook even gesproken. Hij is een speler die bij DCV bruikbaar en welkom is."

Beluister hier het volledige interview met Wout Ooms: Wout Ooms: 'We krijgen bij DCV een prima groep'

Titelambities
Met de nodige versterkingen lijkt DCV een gooi naar de titel te kunnen doen in de tweede klasse. Toch tempert Ooms de verwachtingen. "Die nieuwe namen zeggen natuurlijk op papier wel iets, we hebben een prima groep. We hebben de laatste tijd goed ingespeeld op versterkingen voor DCV. We lopen niet weg voor titelambities, maar het is koffiedik kijken."

Trainen
Ooms is nog de huidige trainer van competitiegenoot SVS. Daar is de oefenmeester weer aan de slag gegaan met trainingen. "We hebben zaterdag voor het eerst getraind. Ik train nog een week met SVS, daarna staat de nieuwe trainer, Roy Brinkman, voor de groep."

Of Wout Ooms direct na de trainingen bij SVS doorgaat bij DCV is nog onbekend. "Daar voeren we nog gesprekken over. Het is nog even lastig omdat we niet weten wanneer we weer mogen voetballen."

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 17 mei 2020