Van der Vlegel over 'Schiet Nieuwerkerker van de fiets': 'Ik wist niet dat ik van de fiets afgeschoten zou worden'

  • zondag 3 mei 2020
  • Philip van Es

Bij v.v. Nieuwerkerk hebben selectiespelers tijdens de coronatijden een oud-spel van stal gehaald; Harry Vermeegen's ' Schiet een man van de fiets'. Één van de deelnemers aan het spel, Stefan van der Vlegel, genoot van het spelletje. Het was voor Van der Vlegel ook een totale verrassing dat het spel, naast video's voor de jeugd, op het programma stond. 

"We gingen naar de club met een klein groepje om wat thuistrainingsvideo's voor de jeugd op te nemen", vertelt Van der Vlegel. "Toen kwam bestuurslid Marco van Zwol met het idee om ' Schiet man van de fiets' van stal te halen. Toen besloten we dat te gaan doen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik die dag niet wist dat ik van de fiets afgeschoten zou worden, daar kwamen ze eigenlijk terplekke mee."

Luister hier het volledige interview: Van der Vlegel over 'Schiet Nieuwerkerker van de fiets': 'Ik wist niet dat ik van de fiets afgeschoten zou worden'

Tweede klasse
De Nieuwerkerkers mogen tijdens de corona-onderbreking heel zachtjes dromen van promotie in het nieuwe seizoen. De club liet eerder per brief aan de KNVB weten dat het graag zou promoveren mocht er ruimte ontstaan in de tweede klasse. Van der Vlegel acht de kans klein, maar houdt hoop. "Ik hou me er niet aan vast dat we promoveren. Als het gebeurt zou het heel bijzonder zijn, maar ik heb mezelf er al bij neergelegd dat we volgend seizoen in de derde klasse spelen. Maar je weet niet hoe het uit gaat pakken."

Lees ook: Ron Luiten: 'Ik ben nog niet klaar bij v.v. Nieuwerkerk'
 
In een periode waarin veel amateurclubs bezig zijn met het vormgeven van hun selectie weet Van der Vlegel al waar hij aankomend seizoen op het veld staat. "Ik speel volgend jaar gewoon bij v.v. Nieuwerkerk, absoluut!."

Bekijk hier IJssel-Sport TV met Stefan van der Vlegel:
 IJssel-sport TV met Tess Bekkering (VCN) en Stefan van der Vlegel (v.v. Nieuwerkerk)

Weddenschap
Eerder in het seizoen sloot Van der Vlegel met Radio Capelle hoofdredacteur Youp Kruithof een weddenschap af. Als Van der Vlegel meer dan twintig doelpunten in een seizoen maakte zou Kruithof de selectie van Nieuwerkerk trakteren op bitterballen. Als het de aanvaller niet lukte om twintig goals te maken, kreeg de redactie van IJssel-sport de bitterballen. Dat het seizoen niet afgemaakt wordt, betekent niet dat de weddenschap van de baan is.

Van der Vlegel hevelt de weddenschap graag over naar aankomend seizoen. "Omdat alles dit jaar geannuleerd is, gaan we de weddenschap gewoon een jaartje opschuiven."  

Omdat Van der Vlegel nu extra tijd heeft gekregen voor de weddenschap besloot Kruithof de inzet te verhogen . "Alleen een schaaltje bitterballen vindt ik wat matig. Ik doe er krat bier bij voor de hele ploeg mocht het je lukken." 

Wil je weten of Van der Vlegel aankomend seizoen bij Nieuwerkerk aan die twintig doelpunten komt? Luister dan aankomend seizoen naar IJssel-sport op Radio Capelle, daar houden we je met live commentaar op de hoogte van de wedstrijden van v.v. Nieuwerkerk.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 3 mei 2020