Ron Luiten: 'Ik ben nog niet klaar bij v.v. Nieuwerkerk'

  • zaterdag 18 april 2020
  • Philip van Es

Voetbalvereniging Nieuwerkerk kende een goed seizoen. De ploeg van trainer Ron Luiten stond tweede in de derde klasse en was hard op weg promotie te bewerkstelligen. De vooruitzichten waren voor de coronamaatregelen nog rooskleurig voor Nieuwerkerk.

"Het ging voortvarend", blikt Luiten terug. We stonden maar drie punten achter op de koploper met nog negen wedstrijden te gaan. In de maand april waren er voldoende wedstrijden waardoor er een hoop beslist kon worden. We waren op de goede weg met z'n allen."

Beluister hier het interview:
 Ron Luiten: 'Ik ben nog niet klaar bij v.v. Nieuwerkerk'

Tweede klasse
Toch geeft Nieuwerkerk de hoop op tweede klasse voetbal in het nieuwe seizoen niet op. De club heeft de KNVB laten weten te willen promoveren als daar ruimte voor is.

"Laten we hopen dat het gehonoreerd wordt door de KNVB. We zijn afhankelijk van andere clubs in hogere klassen. Er gaan helaas clubs omvallen en clubs fuseren, dan komen er plaatsjes vrij. We moeten netjes afwachten. Ik ben blij dat de technische staf, de spelersgroep en de club die ambitie uitspreken", zegt Luiten.

Nog lang niet klaar
Luiten is voor zijn gevoel niet klaar bij de bespelers van sportpark Dorrestein. Drie seizoenen geleden tekende de oefenmeester zijn eerste contract bij v.v. Nieuwerkerk. Nu tekende Luiten voor een vierde seizoen bij de rood-zwarten.
 
"De ambitie is bij Nieuwerkerk nog zo hoog en groot. We willen meerdere stappen maken. Ik kan wel zeggen, mijn contract is verlengd met één jaar, maar ik ben nog helemaal niet klaar bij Nieuwerkerk. Dat ligt niet alleen in mijn handen. Daar komen ook bepaalde prestaties bij kijken en hoe de onderlinge samenwerking gaat."

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 18 april 2020