IJsselvogels-trainer Van den Brink: 'Wel blij, maar geen feest'

  • zaterdag 18 april 2020
  • Philip van Es

De korfballers van IJsselvogels promoveerden afgelopen week naar de tweede klasse. De korfbalclub uit Moordrecht stond tweede in de derde klasse en promoveerde doordat de korfbalbond besloot de competitie als uitgespeeld te beschouwen. 

Voor IJsselvogels-trainer Mark van den Brink was het heugelijke nieuws geen reden tot een feestje thuis. "Er was wel blijdschap, maar geen uitbundigheid. We waren al een maand niet aan het sporten en zagen elkaar dus ook een maand niet. De uitbundigheid was daarom niet erg aanwezig, want je ziet elkaar niet."

Luister hier het interview: IJsselvogels-trainer Van den Brink: 'Wel blij, maar geen feest'

Verlossend besluit
Voor IJsselvogels braken na het stoppen van de competitie wegens de coronamaatregelen, onzekere tijden aan. De club was voor het stoppen van de competitie dicht bij promotie en wachtte daardoor op een beslissing van de KNKV.

"We hadden het liever spelend gedaan, want we hadden nog maar één punt nodig om te promoveren. Daarna was de vraag, wat gaat de bond doen met de competitie. Het was voor ons een verlossend besluit dat de tussenstand in de competitie als eindstand werd gezien. Daar waren we zeker blij mee."

(Nog) geen champagne

Van den Brink ging dan ook niet aan de champagne toen bekend werd dat de club promoveerde, mede doordat IJsselvogels al zo'n goede uitgangspositie had. "We moesten ook gewoon promoveren, omdat er nog maar één punt nodig was. Het zou raar moeten lopen als we niet gepromoveerd waren. Dat drankje doen we als we weer bij elkaar kunnen komen."

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 18 april 2020