Groeneweg met wind in de rug naar drie punten

• zondag 16 februari 2020
  • Youp Kruithof

In  een verkapte rugbywedstrijd trok Groeneweg aan het langste eind tegen Antibarbari. Doelpunten van Sam Boudewijn en Robin Zuierveld betekende weer drie punten voor de ploeg van trainer Rene van Beek.

Storm Dennis zorgde voor veel problemen voor de Zevenhuizenaren. Na afloop gaven trainer Rene van Beek en aanvoerder Bas Roos aan vooraf de wedstrijd liever niet gespeeld te hebben. "We hebben bewust gekozen om in de eerste helft tegen de wind in te voetballen," vertelt Roos. "We hebben dat goed gedaan als je maar één tegentreffer krijgt."

Groeneweg kwam wel op een 0-1 voorsprong. Rick Sleeuwenhoek brak door aan de rechterkant waarna zijn voorzet precies op maat was voor Sam Boudewijn. De aanvaller hoefde de bal alleen maar licht te beroeren om doelman Noud Veldman te verschalken.

Korte duur

De voorsprong van Groeneweg was slechts voor korte duur. Na een voorzet bleef de bal hangen in het zestienmetergebied van Niels Heijkoop. Met een gelukje kwam de bal voor de voeten van spits Sebe van Huisseling. Zijn pegel in de rechterbovenhoek was Heijkoop te machtig.

Gemakkelijke tweede helft

Groeneweg mag de tweede helft met de wind in de rug voetballen. Iets wat de ploeg goed doet. Antibarbari wordt teruggedrongen diep op de eigen helft. Dit resulteert in veel schoten van afstand. De meeste pogingen werden gedaan door centrale verdediger Robin Zuierveld. Zijn schoten uit de tweede lijn zorgde niet voor veel gevaar. Toch kreeg Zuierveld een doelpunt achter zijn naam. Een domme handsbal  van Nikita Pavlov wordt door scheidsrechter Kenneth van Dijk bestraft met een strafschop. Zuierveld bleef kalm en schoof de bal in de andere hoek.

Antibarbari kon na de benutte strafschop niet meer gevaarlijk worden. Wel kreeg de ploeg nog een gele kaart. Pavlov protesteerde te hevig volgens Van Dijk en kreeg een tweede gele kaart.