Capelle komt aanvallend tekort tegen Smitshoek

• zondag 19 januari 2020
  • Kasper Luchtmeijer

Capelle moest vanmiddag de gehele voorhoede vervangen. Joseph Gonçalves, Justin van Mullem en Kevin van la Parra waren niet inzetbaar en daardoor bestond de voorhoede uit Luuk Kraaijeveld en de uit Amerika teruggekeerde Marvin van der Made.

Zij konden echter geen potten breken. Smitshoek trainer Richard Middelkoop paste de tactiek toe, die Capelle graag speelt tegen betere tegenstanders. Compact verdedigen en loeren op de counter. Dat had succes, want de bezoekers trokken met 1-3 aan het langste eind.

In het eerste kwart van de wedstrijd gebeurde er niets noemenswaardig. Slechts twee ongevaarlijke voorzetten van Capelle waren er op de moeilijk bespeelbaar grasmat te zien. In de 27e minuut het eerste gevaar van Capelle. Een schot van Luuk Kraaijeveld kwam bij Marvin van der Made voor de voeten, maar zijn inzet werd tot corner geblokt. Het was het enige wapenfeit van Capelle in de eerste helft. In de laatste vijf minuten voor de rust waren er twee grote kansen voor Smitshoek. Eerst kon Pucho Rekondie vrij inschieten, maar zijn schot ging net naast. Na een vrije trap kopte Rutger van der Kleij de bal over het doel. Capelle leverde nog een slap schot af van Eric Jansen, maar de rust kwam met een teleurstellende 0-0 stand.
Na de rust sloeg Smitshoek snel toe. Na een corner belandde de bal op de lat. De rebound werd nog gekeerd, maar in derde instantie schoot Rutger van der Kleij de terugspringende bal in het doel 0-1. Capelle probeerde daarna de bakens te verzetten, maar niets lukte. Een slap schot van Rutger de Bos was het enige opwindende moment. Smitshoek daarentegen sloeg in de 79e minuut wel toe. Een prachtige dieptepass van de ingevallen Noah de Neijs werd door ex-Capelle speler Joey Klein vakkundig ingetikt 0-2. Vier minuten later werd het definitieve vonnis geveld. De één minuut eerder ingevallen Bart Deprez schoot na weer chaotisch verdedigen van Capelle de 0-3 op het scorebord. Het slotakkoord was uiteindelijk toch nog hoewel te laat voor Capelle. In de 88e minuut verkleinde Marvin van der Made met een kopbal de achterstand tot 1-3. In de 93e minuut kopte dezelfde speler opnieuw op het doel, maar nu haalde Rutger van der Kleij de bal van de doellijn. Smitshoek was vanmiddag uiterst effectief en Capelle faalde op veel fronten, zodat de overwinning verdiend was.

De uitstekend leidende scheidsrechter Mike de Bruijn hield de kaarten op zak.

Capelle: Massimo van Ewijk, JamiJaliens (75 Philippe den Hartog), Marciano Pape, Leon Krznaric, Boris Letterie,