Gemeenteraadslid Pouwels (VVD) schrikt van reacties automobilisten na ongeluk

  • maandag 18 mei 2020
  • Philip van Es

Zondag 17 mei vond er op de Laan van Avant Garde een ongeluk plaats waarbij een fietser werd aangereden door een auto. Gemeenteraadslid Sepideh Pouwels van de VVD in Zuidplas was als omwonende snel ter plaatse en hielp bij het regelen van het verkeer.

Op het moment dat Pouwels het verkeer regelde was alleen de traumahelikopter ter plaatse. Politie en ambulances waren nog onderweg. Het gemeenteraadslid schrok van de reacties van enkele automobilisten die per sé naar de naastgelegen bouwmarkt wilden. Daarbij schuwden de automobilisten het niet een verkeersregelaar en Pouwels uit te schelden. Het raadslid stond perplex van wat ze rondom het ongeval meemaakte. "Ik vraag me af waarom mensen zichzelf zo belangrijk vinden op zo'n moment."

Lees ook: Zwaar gewonde bij aanrijding Nieuwerkerk

Moreel appèl
In de momenten na het ongeluk zat Pouwels met veel vragen naar aanleiding van de gebeurtenissen op het kruispunt. "Ik kan het niet verwoorden. Dat mensen zo stoïcijns en narcistisch bezig zijn en geen oog hebben voor een hulpbehoevende medemens. Dat is een vraag die mij heel erg bezig houdt. Op dat moment lijken mensen met oogklepjes bezig met één ding en dat is een bezoek aan de Hornbach. In hun beleving is de persoon die voor haar leven vecht een belemmering voor hun bezoekje aan de Hornbach."  

Pouwels doet daarom ook een moreel appèl op de mensen. "Belemmer de hulpverleners niet in hun werk. Geef ze de veiligheid en steun die ze verdienen. De focus en de aandacht moet bij een slachtoffer zijn. Leidt de hulpverleners niet af met je agressie, je gedrag en met je onbegrip. Ik heb ook niet het wiel uitgevonden hoe je dat zou moeten doen. Maar heb wat empathie en bedenk je hoe het is als jij er zou liggen."