Dramatische nederlaag Capelle tegen VOC

• zaterdag 20 april 2024
  • Hans Stofkooper

Het is Capelle opnieuw niet gelukt om tegen een staartploeg te winnen. In een zeer slechte wedstrijd van beide kanten wist VOC kort voor tijd te scoren.

De eerste helft kende nauwelijks spannende momenten. In de 7e minuut schoot vrijstaand Ruben Monteiro Soares hoog over. In de 11e minuut brak Christiaan Dabaghian op rechts door. Zijn eerste schot werd gestopt door keeper Andu Blokland en de rebound werd van de lijn gehaald. Het was de enige kans voor Capelle in de eerste helft. In de 23e minuut een 100% kans voor de thuisclub. Bas van der Storm knalde van dichtbij hoog over. Hetzelfde overkwam Wouter van der Loo in de 44e minuut. Kenmerkend was voor beide ploegen het slordige samenspel. Zelden werd de bal in de voeten van een medespeler geplaatst.

In de tweede helft eigenlijk eenzelfde spelbeeld. In de 47e minuut kwam Ibrahima Touré in een mooie schietpositie, maar de bal verdween over het doel. Even later kon Ruben Monteiro Soares de bal voorzetten, maar Sebas Quispel kon net niet het laatste tikje geven. Het enige wapenfeit was voor Capelle nog een schot voorlangs in de 72e minuut van Merlind Lajci, maar daar bleef het aanvallend voor Capelle bij. Het drama voltrok zich daarna in de 87e minuut. Capelle mocht de zesde corner nemen. Jawad Bellahsan wilde de bal terugleggen, maar dat ging helemaal verkeerd. VOC zette een counter in, die vanaf de linkervleugel werd de bal voorgezet. Toen Angelo Nascimento daarbij uitgleed, kwam de bal bij invaller Tom Kuil, die van dichtbij de 1-0 aantekende. Het had nog erger kunnen worden, toen Joost van der Loo in de 90e minuut nog de paal raakte. De nederlaag was een feit en die kwam hard aan bij Capelle. VOC daarentegen deed goede zaken in strijd tegen degradatie. Door de nederlaag verloor Capelle de koppositie in de derde periode en zakte naar de vijfde plaats in de ranglijst.

Scheidsrechter Robby Hornes uit Gouda hield de gele kaarten op zak.

Capelle: Ard de Vries, Marciano Pape, Steven Edwards, Kyle Ebecilio, Matthew Jones, Lars Bosscha, Najim Haidary (46 Merlind Lajci), Ibrahima Touré (83 Angelo Nascimento), Joshua Kassels (70 Jawad Bellahsan), Fanny Waandels, Christiaan Dabaghian.

VOC: Andu Blokland, Kas Dullemans, Martijn de Vries, Juanito Sequeria, Ruben Monteiro Soares (72 Fedor Warmenhoven), Yannick Koevermans, Bas van der Storm, Wouter van der Loo, Jeroen Straetemans (88 Derek Tempelman), Nico van Mechelen Canuto (57 Joost van der Loo), Sebas Quispel (72 Tom Kuil).