Dames ZVH sluiten competitie winnend af

• zondag 14 april 2024
  • Eelco de Bruin

De dames van Villa Dorrestein speelden zaterdag in eigen huis Swanla tegen Switch uit Benschop. De Zevenhuizense dames konden vrijuit spelen, met de promotie al in handen tegen een team dat hier nog voor moest spelen. Villa Dorrestein wist in deze wedstrijd hun sterke kanten te laten zien en wist via de setstanden 25-23, 27-25, 23-25 en 25-19 de wedstrijd met 3-1 te winnen en moest Switch genoegen nemen met het spelen van PD-wedstrijden.

Trainer/coach Martin Rutten geassisteerd door Michelle van der Knaap – Bijl en Jolien van Dam kon weer  beschikken over de gehele selectie. Coach Martin Rutten bracht de volgende basis binnen de lijnen: Vera Bruggeman, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Sonja van Mil, Julia Zwinkels, Demi van Es en libero Marina
Villa Dorrestein begon goed en liet zien dat de service een belangrijk wapen zou worden. Nadat Switch een lichte voorsprong van 5-7 had genomen kwam Julia Zwinkels aan de service en zij kon het de verdediging van Switch heel moeilijk maken, waardoor Villa Dorrestein de stand in het voordeel bracht en bij 11-7 de eerste time-out werd genomen door Switch. Bij 12-8 nam Zevenhuizen weer het serveren over, bij 14-8 werd gelijk door Switch een dubbele wissel uitgevoerd. De serve van Mariëlle Gerritsen wist ook te scoren. In de eindfase liep de focus bij Zevenhuizen weg en kon Switch wat terug doen en kwam tot 23-20 dichtbij en na de time-out van coach Martin Rutten werd niet direct gescoord. De volgende time-out bij 23-22 wist Mariëlle Gerritsen te scoren en op set point komen. Uiteindelijk zorgde  het blok van Anniek Scheffers voor het beslissende punt 25-23.

In deze laatste wedstrijd wisselde coach Martin Rutten veelvuldig om iedereen te laten spelen. In de tweede set kwamen nu Izzy van Spengen, Tara van Zijl. Larissa Lustig en Luca Hessing in het veld voor Vera Bruggeman, Anniek Scheffers, Sonja van Mil en Mariëlle Gerritsen. Er ontstond een gelijk opgaande strijd, waarbij Switch alles gaf om de wedstrijd naar zich toe te halen. Nadat de gasten bij 10-9 beter tot scoren wist te komen, moest coach Martin Rutten bij 10-11 zijn eerste time-out nemen. Switch was niet te stoppen en had met hun servicedruk de wind in de zeilen. Bij 11-16 voerde Villa Dorrestein de eerste wissel uit, Mariëlle Gerritsen kwam in het veld voor Izzy van Spengen. Langzaam kwamen de Zevenhuizense dames weer in de wedstrijd en met de service van Luca Hessing zorgde ervoor dat het gat kleiner werd. Het midden van Zevenhuizen wist aanvallend en blokkerend punten te scoren, maar Switch had bij 21-24 een setpoint. Coach Martin Rutten nam een time-out en die had effect. Mariëlle Gerritsen zorgde met haar aanval en direct daarna met haar serve ervoor dat Switch bij 23-24 een time-out moest nemen. Dit had niet direct resultaat en bij 25-25 wist Luca Hessing te scoren en zelf aan de opslaglijn te komen. Met een sterke service wist Luca Hessing deze set met 27-25 voor Villa Dorrestein binnen te halen.

In de derde set nam Marlies Nobel het spelverdelen over van Demi van Es en kwam Anniek Scheffers voor Julia Zwinkels in het veld. Ook nu was de service een belangrijk wapen en met Tara van Zijl met haar servicebeurt wist Villa Dorrestein uit te lopen naar een 6-4 voorsprong. Switch wist goed terug te komen en kwam op voorsprong, de genomen time-out had geen effect en Switch liep verder uit, bij 14-20 voerde Zevenhuizen een dubbele wissel uit, Demi van Es en Mariëlle Gerritsen namen de posities van Izzy van Spengen en Marlies Nobel over. Villa Dorrestein begon aan een inhaalrace en wist beter in het spel  te komen. Bij 20-24 werd de dubbele wissel teruggedraaid. Nadat de service van Larissa Lustig en de aanval van Izzy van  Spengen de stand op 23-24 had gebracht nam Switch de laatste time-out dit had effect en Switch kon deze set met 23-25  winnend afsluiten.
In de vierde set kwamen Sonja van Mil, Vera Bruggeman, Mariëlle Gerritsen, Julia Zwinkels weer binnen de lijnen. Switch begon deze vierde set goed en nam een 2-5 voorsprong. Na de score van Sonja van Mil kwam Mariëlle Gerritsen bij 3-5 aan de servicebeurt. Ook nu was deze service weer goed voor de score, mede met aanvallen van Sonja van Mil en Julia Zwinkels werd de stand tot 8-5 gebracht. Villa Dorrestein weet in deze set het heft in handen te houden, al wist Switch tot 14-13 bij te komen. Bij deze stand nam Demi van Es het spelverdelen over van Marlies Nobel, die voor de wedstrijd van de dames al een zware wedstrijd had gespeeld. Nu was de service van Vera Bruggeman weer goed voor het uitlopen van de stand. Switch probeerde van alles en wisselde regelmatig, maar kon de opmars van Villa Dorrestein niet stoppen. In de eindfase werden de speelsters, die stoppen met het spelen bij het eerste dames team één voor één gewisseld. Bij 23-18 werd Sonja van Mil gewisseld voor Luca Hessing, op match point 24-18 werd Tara van Zijl gewisseld voor Anniek Scheffers en bij 24-19 werd Marina Mijajlovic gewisseld en kwam Larissa Lustig binnen de lijnen. Bij Villa Dorrestein viel de eer aan Vera Bruggeman ten deel om deze set met 25-19 winnend af te sluiten. Ook Jolien van Dam zal bij de dames gaan stoppen en kreeg ook een afscheidscadeau.

Na afloop werden de dames gefêteerd met hun geslaagde competitie, die leidde tot een promotie naar de tweede divisie en de speelsters van Villa Dorrestein bedankte hun trouwe fans en helpers voor het begeleiden bij hun wedstrijden.

De Zevenhuizense dames hebben even rust, daarna gaat trainer/coach Martin Rutten weer werken aan de opbouw voor het nieuwe seizoen in de tweede divisie. Vooral de jeugd gaat kansen krijgen, komend seizoen komen Marlies Nobel, Izzy van Spengen, Eden Wensveen, Luca Hessing en Larissa Lustig  definitief bij het eerste team van Villa Dorrestein ZVH.