Zwaar bevochten overwinning Capelle bij Westlandia

• zaterdag 6 april 2024
  • Hans Stofkooper

Het  werd de zesde achtereenvolgende overwinning voor Capelle. Wel een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft domineerde Capelle, maar in de tweede helft was Westlandia de bovenliggende ploeg.

Capelle startte heel offensief en zette Westlandia meteen onder druk. Aanvankelijk nog geen kansen, maar de eerste was er in de 16e minuut voor Matthew Jones. Zijn schot ging hoog over. Twee minuten later schoot Fanny Waandels hard op het doel, maar nu redde keeper Jordie van Leeuwen. In de 21e minuut opnieuw een mooie aanval van Capelle. Op links zette Ryan Purvis de bal voor. De bal kwam bij Christiaan Dabaghian, die met een omhaal de bal op het hoofd van Fanny Waandels plaatste, die onberispelijk inkopte 0-1. In de 30e minuut zette Matthew Jones de bal voor en opnieuw kon Fanny Waandels inkoppen, maar nu ging de bal over het doel. Na 35 minuten kwam de thuisclub beter in het spel mede door slordigheid bij Capelle. Daardoor kreeg in de 43e minuut Sergi Roeleveld een grote kans, maar zijn schot was te zacht om Ard de Vries te verslaan. Op slag van rust een misverstand tussen de Capelle keeper en Steven Edwards. Zij botsten met elkaar en de bal kwam terecht bij Anas Achabar, die de bal voor het inschieten had naar het lege doel. Tot geluk van Capelle ging de bal over het doel.

In de tweede helft was er van het aanvalsspel van Capelle geen schim meer over. Westlandia trok ten strijde en zette Capelle vast op eigen helft. Al in de 47e minuut moest Ard de Vries ingrijpen bij een harde kopbal. De verdediging moest alles op alles zetten om een treffer te voorkomen. Dat lukte eigenlijk best goed. In de 61e minuut kon Anass Achabar vrij inschieten, maar zijn schot belandde net aan de verkeerde kant van de paal. In de 68e minuut leed Westlandia balverlies. Razendsnel pikte Fanny Waandels de bal op en legde de bal breed op Joshua Kassels, die van dichtbij de 0-2 aantekende. De wedstrijd leek beslist, maar niets was minder waar, want in de 72e minuut kopte Tristan Croes uit een corner de 1-2 tegen de touwen. Dat was het sein voor Westlandia om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Die kwam er twee keer. De eerste werd afgekeurd wegens buitenspel. De tweede was een vrije trap, waar bij spelers van Westlandia verkeerd in de muur stonden. In de 92e minuut de grootste kans op de gelijkmaker. Invaller Zion Valies pegelde de bal in de rechterkruising, maar Ard de Vries redde niet voor de eerste keer de drie punten voor Capelle. Het eindsignaal kwam voor Capelle dan ook als een bevrijding en daarmee behield Capelle de leiding in de derde periode met 12 punten uit vier wedstrijden.

Scheidsrechter Eric van der Vaart gaf gele kaarten aan Steven Edwards en Ibrahima Touré van Capelle en aan Baris Cok, Mark van der Zalm en Stijn van Os van Westlandia.

Capelle: Ard de Vries, Matthew Jones, Jelle Pollemans, Steven Edwards, Bram van Eijk, Ryan Purvis (67 Merlind Lajci), Lars Bosscha, Kyle Ebecilio, Christiaan Dabaghian (78 Jawad Bellahsan), Fanny Waandels (82 Ibrahima Touré), Joshua Kassels.

Westlandia: Jordie van Leeuwen, Tristan Croes, Robin Daniël Buwalda, Baris Koc (78 Stijn van Os), Ismail Afellah (46 Zion Valies), Desley Brandsen (70 Milo Wagner), Anass Achabar, Dinand Kuhn (46 Peter Cedeno Sandoya), Sergi Roeleveld (70 Hidde van der Arend), Tim van Marrewijk, Mark van der Zalm.