Zwarte Pijl te sterk voor CKC

• maandag 25 maart 2024
  • Andre Miltenburg

Afgelopen zaterdag moest CKC op bezoek bij Zwart Pijl, om 14.30 werd er op het knollenveld afgetrapt voor de wedstrijd. Trainer Mario Meijer moest flink puzzelen, door de vele blessures, stond er uiteindelijk een
zeer jong team op het veld. Yairo van Horik (foto) maakte daarentegen zijn rentree na een half jaar herstellen van zijn knie blessure.
.

Goed voetbal zat er op dit veld niet in, waardoor er zeker in de begin fase veel door de lucht ging. De eerste 15 minuten gingen gelijk op, maar Zwarte Pijl kreeg wel de eerste kans van de wedstrijd, Smirnov werd de diepte ingestuurd, maar Perry Heijser wist knap te redden. 5 minuten later was het toch raak voor de thuis club, weer Smirnov die de bal kreeg randje 16 en met een hard schot de 1-0 noteerde.
In de 18e minuut was CKC voor het eerst gevaarlijk, goed doorzetten van Karel Bleichrodt, die de bal goed voor gaf, alleen de keeper zat er net met zijn hand tussen. Na 20 minuten kwam CKC goed weg, een snelle counter belande voor de voeten van Eyongapka, maar zijn schot belande op de paal. 2 minuten later was CKC dicht bij de gelijkmaker, na een goede aanval belande de bal voor de voeten van  Kai Platteschor, maar zijn geplaatste schot ging net naast.

Even later was CKC weer gevaarlijk, maar de volley binnenkant voet van Karel Bleichrodt ging over de goal heen.

In de rust wisselde CKC wat posities om wat meer grip voorin te krijgen, maar na 2 minuten lag de bal al op de stip voor Zwarte Pijl, die zuiver werd binnen geschoten.

Direct na de tegengoal kreeg CKC een vrije trap, die net werd naast geschoten door Mark de Borst. CKC gaf niet op en ging op het slechte veld beter voetballen, waardoor er veel op de helft van Zwart Pijl werd
gespeeld, dit leverde 2 grote kopkansen op voor Swen Copier, alleen keeper Almeida wist tot 2 keer toe knap te redden. CKC wist toch de verdiende 2-1 te maken, een corner van Joey van Oosten, op het hoofd van John Zevenbergen die raak kopte. Omdat CKC de gelijkmaker wilde forceren, kwam er ruimte voor Zwarte Pijl in de counter, en dat leverde in de 80e minuut de kans op 3-1, alleen de spits maaide over de bal heen door een polletje.

Even later had de ingevallen Fievel Meijer de gelijkmaker op zijn schoen maar de bal werd van de lijn gehaald. Toch viel de 3-1, vlak voor tijd, een lange bal van Zwarte Pijl viel tussen Perry Heijser en de spits in, die net het beslissende tikje kon geven. Het  jonge CKC heeft hard geknokt tegen deze ervaren ploeg, maar moest de punten bij Zwarte Pijl laten.

Volgend weekend wordt er niet gevoetbald, de week erop, zaterdag 6 april komt het sterke Overmaas naar Kralingseveer.