Spartaan ‘20 blijkt maatje te groot voor Zwervers

  • zondag 24 maart 2024
  • Christian Marck

Zwervers is er niet in geslaagd om te stunten in de tweede klasse. Koploper Spartaan ’20 kwam op bezoek en nam na een 0-2 overwinning de drie punten mee naar Rotterdam.

In de eerste helft kreeg de ploeg uit Rotterdam-Zuid een aantal kansen welke niet werden benut. Dat kwam mede door goed Devin van Opstal die goed aan het keepen was.

Zwervers kreeg net voor rust een kans op de 1-0, maar de inzet van verdediger Niels Ambtman belandde niet over de doellijn.

De ruststand was dus 0-0.

Scorend Spartaan
In de tweede helft speelde de ploeg van Rody van Hemert met de wind in de rug. Waar dit geregeld voordeel oplevert, wisten de Capellenaren er niet van te profiteren.

Sterker nog: het waren de Rotterdammers die na rust twee keer wisten te scoren. Spartaan liet na rust zien waarom zij de ranglijst aanvoeren. 

Ten tijde van het laatste fluitsignaal stond dus een 0-2 stand op het scorebord. Geen schande voor Zwervers, gezien Spartaan topkandidaat voor de titel is.

Jalink aan het roer
Wegens het Paasweekend is Zwervers volgende week zaterdag vrij. De eerst volgende competitiewedstrijd wordt op 6 april gespeeld tegen Pelikaan in Zwijndrecht. Pelikaan staat negende in de competitie, een plek hoger dan Zwervers.

Tussentijds oefent Zwervers tegen VV Brielle. Dinsdagavond zal Marco Jalink, die vanaf komend seizoen trainer is van Zwervers, aan het roer staan bij het duel dat om 20:30 uur begint.

Opstelling Zwervers: Devin van Opstal; Niels Ambtman (Desley Swinkels), Mike Groeneveld, Jason Postema ©, Sergiano Lion a Kong; Helber Vasconcelos Furtado, Fouad Musaui (Levron Raphael), Joshua Dos Santos Monteiro Vieira (Jorginho Pietersz); Melivai Krolis, Max Hoornweg, Giovanni Santos Boaventura (Mohamed Belali)

Man of the Match: Devin van Opstal.

Dit wedstrijdverslag is geschreven door Kasper Luchtmeijer. De hoofdfoto is gemaakt door Johan Sepers. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 24 maart 2024