Capelle zet zegereeks voort tegen DSO

• zaterdag 23 maart 2024
  • Hans Stofkooper

Capelle behaalde vanmiddag de vierde overwinning achter elkaar. Het was wel de gemakkelijkst, want DSO was niet in staat om het Capelle lastig te maken. Wel duurde het erg lang, voordat de uiteindelijke beslissing viel.

In de eerste helft was Capelle heer en meester. In de 6e minuut de eerste 100% kans. Ryan Purvis zette op rechts de bal voor en Christian Dabaghian had de bal voor het intikken, maar hij miste hopeloos. Dezelfde speler zag in de 19e minuut zijn inzet gekeerd worden tot corner door keeper Joeri Molenaar. Uit de corner kon vervolgens Steven Edwards vrijstaand van dichtbij inkoppen, maar ook hij miste deze kans door naast te koppen. In de 26e minuut kwam Capelle op voorsprong. Een diepe bal leek niet te bespelen, maar Fanny Waandels ging er toch achteraan en was er eerder bij dan de DSO keeper. Hij omspeelde de keeper en schoof de bal in het doel 0-1. DSO kreeg geen enkele kans in de eerste helft en keeper Ard de Vries moest in tegenstelling tot de laatste weken geen reddingen verrichten. In de 39e minuut de volgende kans voor Capelle. Nu kon Kyle Ebecilio vrij inschieten, maar de bal ging hoog over. De laatste kans was weer een 100% kans. Opnieuw kon na een corner van Lars Bosscha Steven Edwards vrij inkoppen en weer ging de bal naast het doel. De 0-1 ruststand was dan ook een magere afspiegeling van de verhoudingen in het veld.

Na de rust waren de kansen aanvankelijk schaars. DSO probeerde wel de gelijkmaker te scoren, maar het werd geen ogenblik gevaarlijk. Na afloop vertelde Ard de Vries dan ook, dat hij een heel gemakkelijke middag had gehad. Het duurde tot de 56e minuut, totdat Capelle weer een kans kreeg. Christiaan Dabaghian brak op rechts uit, maar zijn schot ging net voorlangs. In de 75e minuut nog een kans voor de ingevallen Joshua Kassels, maar de bal ging naast het doel. Toch lag hij in de 81e minuut aan de basis van de tweede treffer van Capelle. Zijn afgemeten voorzet werd door Fanny Waandels in de rechterbenedenhoek gekopt 0-2. Daarmee besliste hij de wedstrijd. In de 90e minuut scoorde Capelle nog een keer. Jawad Bellahsan leverde een dieptepass af aan Merlind Lajci, die de 0-3 aantekende. Al met al een eenvoudige en dik verdiende overwinning voor Capelle.

Hierdoor start de 3e periode voor Capelle uitstekend. Drie wedstrijden en negen punten en meteen koploper. Aanstaande donderdag nog een wedstrijd uit de 2e periode. Bij winst tegen RVVH is het afwachten wat zaterdag Smitshoek doet. Als Smitshoek niet wint van RKAVV pakt Capelle de 2e periode, omdat de aanstaande kampioen ASWH zowel de 1e als 2e periode wint. De tweede in de 2e periode neemt dan de periode over.

Scheidsrechter Kenneth van Dijk gaf gele kaarten aan Steven Edwards van Capelle en aan Jurian Koevoets en Delano de Rooij van DSO.

Capelle: Ard de Vries, Marciano Pape, Jelle Pollemans, Steven Edwards, Matthew Jones (67 Joshua Kassels), Ryan Purvis (67 Merlind Lajci), Lars Bosscha, Kyle Ebecilio (75 Ibrahima Touré), Christiaan Dabaghian (80 Jawad Bellahsan, Fanny Waandels, Bram van Eijk.

DSO: Joeri Molenaar, Daley Windhorst (59 Hugo Botermans), Jurian Koevoets (78 Joren Zijlstra), Eddie Kaffa, Rajiv Wentholt, Geert Koren, Joep Roovers, Delano de Rooij, Tim Ceder, Sahr Kabuta, Timo Reinhardt.