CKC en FC Binnenmaas delen de punten

• maandag 18 maart 2024
  • Andre Miltenburg

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje stond afgelopen zaterdag de topper tussen CKC en FC Binnenmaas op het programma. Om 14.45 uur floot de prima leidende scheidsrechter mevr.  Manon Plandsoen voor het begin van de wedstrijd.

CKC moest winnen om uitzicht te houden op de 1e plek, terwijl FC Binnenmaas ruim afstand kon nemen van de achtervolgers. In de openingsfase speelden beide teams afwachtend en gebeurde er niet heel veel, totdat er in de 10e minuut een lange bal kwam van FC Binnenmaas, keeper Perry Heijser was net op tijd uit zijn doel, in de rebound kwam de bal voor de voeten van een FC Binnenmaas speler die vrij kon inschieten, gelukkig was Perry net op tijd terug om redding te brengen.

Even later was CKC ook 2 keer gevaarlijk met een diepe bal, 2 keer werd Alain Obert weggestuurd maar de keeper stond op de goede plek en een schot dat net over ging. De intenties waren gelijk duidelijk voor beide teams, achter over leunen en bij balverlies de snelle spitsen zoeken. Na 20 minuten kreeg Joey van Oosten de bal na
een goede aanval, maar zijn schot werd nog net aangeraakt waardoor de bal net naast rolde, en in de corner hierna kopte Mark de Borst tegen de lat. CKC voetbalde wat beter maar FC Binnenmaas bleef gevaarlijk met lange ballen.
Zo ook in de 35e minuut, weer een diepe bal op de snelle spits van FC Binnenmaas, de uitgekomen Perry Heijser was net op tijd, maar de bal belande in de voeten van FC Binnenmaas, deze kon vrij doorlopen naar het lege doel, alleen was Karel Bleichrodt net op tijd terug om redding te brengen. Uit de corner nog 2 schiet kansen voor
FC Binnenmaas, maar de 1e werd geblokt en de 2e overgeschoten. De wedstrijd bleef op en neer gaan en het was wachten op het eerste doelpunt. FC Binnenmaas kreeg vlak voor rust een grote kans op de voorsprong maar in 3 pogingen kregen ze de bal er niet in.

De 2e helft hetzelfde beeld, waar CKC iets beter ging voetballen en FC Binnenmaas loerde op de counter. In de 60e minuut voerde Mario Meijer 2 wissels door, de geblesseerde Alain Obert werd vervangen door Jesse Loozen en Fievel Meijer werd vervangen door Kai Platteschor. Dit leverde direct een kans voor Jesse Loozen op, maar de keeper kon redding brengen. Aan de andere kant was FC Binnenmaas ook nog een keer gevaarlijk met een schot, maar die ging ruim over. Nadat Swen Copier was ingevallen voor Arjan Everding, kreeg hij de kans op 1-0, een goede corner van Joey van Oosten, op het hoofd van Swen Copier, die van dichtbij net over kopte. In de 75e minuut stuitert de bal voor de voeten van Joey van Oosten die met een halve omhaal een meter of 30 van de goal uithaalt, maar de bal beland via de keeper op de lat.
Vlak voor tijd kreeg ook FC Binnenmaas de kans op 0-1, maar het harde schot kon eerst door Perry Heijser gestopt worden, en Karel Bleichrodt was net op tijd om de rebound te verdedigen. In de allerlaatste minuut nog een grote kans voor Jesse Loozen, een
breedtepass van Swen Copier op Jesse die net voordat hij wilde schieten een klein duwtje in zijn rug kreeg waardoor de bal achter rolde. Na 94 minuten floot de scheids voor het einde met een terechte 0-0 stand op het bord.

Zaterdag 23 maart gaat CKC op bezoek bij Zwarte Pijl.