VCN DS 1 laat winst door de vingers glippen

  • zondag 17 maart 2024
  • Eelco de Bruin

Zaterdag 16 maart stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor Laudame Financials VCN DS 1. Ze mochten het namelijk als nr 6 op de ranglijst opnemen tegen de nr 7: Sliedrecht Sport DS 2. Om de top 5 te behalen, en daarmee te mogen promoveren naar de Super-Divisie, moet het eerste team van VCN nog een eindsprintje inzetten. En daarvoor zijn zulke potjes zeker belangrijk!

De 3 - 0 winst op Spaarnestad vorig weekend was een goede start van deze eindsprint, en Laudame Financials VCN DS 1 is gebrand om dit door te zetten! Dit lieten ze ook zien tijdens de eerste twee sets van de wedstrijd: met setstanden van 21-25 en 19-25 zijn ze Sliedrecht Sport DS 2 duidelijk de baas en lijkt de wedstrijd gespeeld.
Maar opeens draaide de rollen om. Sliedrecht Sport DS 2 komt in hun spel en aan de kant van Laudame Financials VCN DS 1 zakt het niveau weg, en lijkt niets meer te lukken. Het wordt toch een vijfsetter en ook in de vijfde set lukt het de Capellenaren niet meer om het om te draaien. Een 0 - 2 voorsprong resulteert in een 3 - 2 verlies.

Een zuur verlies, maar omdat directe concurrent Ledub DS 1 ook punten laat liggen doet het niet zoveel met de tussenstand. De zesde plek blijft behouden en het blijft een enorm spannende strijd richting de eindstreep. Volgend weekend om 18:00 spelen de dames tegen AVV Keistad DS 1, de nr 1 in de competitie

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 17 maart 2024