Capelle wint avondwedstrijd bij HBS

  • zaterdag 2 maart 2024
  • Eelco de Bruin

Het heeft even geduurd, maar vanavond waren de drie punten voor Capelle. Capelle had Bram van Eijk op de linkervleugel geposteerd en hij was de maker van beide doelpunten.

De eerste helft begon met twee aanvallende ploegen. In de 6e minuut schoot Joshua Kassels op het doel, maar het schot was te zacht om keeper Luc Vurens te verschalken. In de de 7e en 8e minuut twee keer een kans voor HBS. Jedsel Markes knalde eerst hard op het doel, maar Ard de Vries stompte de bal uit het doel. Even later ging de keeper in de fout bij een uittrap, maar Markes schoot van dichtbij te zacht. In de 9e minuut nam Lars Bosscha een corner, die belandde op het hoofd van Dennis van der Heijden, maar de bal ging via de lat over het doel. Daarna gebeurde er tien minuten weinig. Dat veranderde in de 21e minuut. Op de linkerflank brak Bram van Eijk uit en zijn voorzet werd hard ingeschoten door Ryan Purvis, maar met een katachtige reactie tikte Luc Vurens de bal over zijn doel. Het leek op een 0-0 ruststand uit te lopen, maar Capelle dacht daar anders over. In de 42e minuut passte Joshua Kassels de bal over rechts naar Ryan Purvis, wiens voorzet door de aanstormende Bram van Eijk in het doel werd gelopen 0-1. Met deze voor Capelle gunstige stand brak de rust aan.Na de rust startte HBS zeer voortvarend en in de 46e minuut kwam Capelle goed weg, toen een knal van Luca van Leeuwen buiten bereik van keeper Ard de Vries op de lat belandde.

Dezelfde speler kreeg een minuut later weer een kans, maar nu ging zijn schot naast het doel. In de 52e minuut een ongelukkig moment voor de achterhoede van HBS. Twee spelers schoten tegen elkaar aan en de bal kwam voor de voeten van Dennis van der Heijden, die de bal breed legde aan Bram van Eijk, maar het was uiteindelijk Jimmy Robert, die de bal in zijn eigen doel liet verdwijnen. HBS trachtte wel de bakens te verzetten, maar werd mede door goed verdedigen van Capelle niet gevaarlijk. Capelle consolideerde de voorsprong en kwam nog slechts één keer in gevaar. In de 81e minuut kon aanvoerder Niels van Pelt hard uithalen, maar Ard de Vries tikte de bal uit de benedenhoek tot corner. Ook de vijf minuten extra tijd leverden niets meer op. De overwinning van Capelle werd dan ook luid gevierd door zowel spelers als door de meegereisde supporters.

Er waren gele kaarten voor Lars Bosscha, Ibrahima Touré, en Dennis van der Heijden en teammanager Eric van Holst van Capelle en voor Luca van Leeuwen en Jasper Hooft van HBS.

Capelle: Ard de Vries, Marciano Pape, Jelle Pollemans, Steven Edwards, Bram van Eijk, Luuk de Vries (79 Fanny Waandels), Ryan Purvis, Lars Bosscha, Ibrahima Touré (46 Merlind Lajci), Joshua Kassels, Dennis van der Heijden.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 2 maart 2024
Geen andere berichten van 2024-03-02 gevonden.