Trainingskamp doet wonderen: Zwervers verslaat ook koploper Oranje Wit

  • dinsdag 27 februari 2024
  • Christian Marck

CVV Zwervers heeft voor de tweede week op rij weten te verrassen in de tweede klasse. Na een overwinning op Alexandria '66 een week eerder, werd zaterdag koploper Oranje Wit aan de zegekar van de Capellenaren gebonden. Max Hoornweg was met twee doelpunten de gevierde man.

Het spelbeeld van de wedstrijd was vanaf de eerste minuut al duidelijk. Oranje Wit had veelal de bal en Zwervers probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. En met succes: na een vloeiende counter kopte Max Hoornweg de thuisploeg op fraaie wijze op voorsprong: 1-0. "Het was een mooie voorzet van Mellie", sprak de doelpuntenmaker lovend over zijn ploeggenoot Melivai Krolis. "Gelukkig kon ik boven de bal komen en hem in de bovenhoek knikken."

Nog voordat de supporters op de Couwenhoek weer zaten na het juichen, was het bijna weer raak. Giovanni Santos Boaventura haalde uit vanaf de zestien en krulde de bal op de lat. De bezoekers uit Dordrecht waren wakker geschud en werden en namen Devin van Opstal meerdere keren onder vuur. De Zwervers-doelman bewaakte verdienstelijk de voorsprong en werd een keer geholpen door de paal.

Voorsprong verdubbelt
Zwervers bleef gevaarlijk vanuit de omschakeling en verdubbelde in de 38e minuut zelfs de voorsprong. Roelof Breukhoven veroverde de bal op het middenveld en met drie passes kwam Hoornweg weer oog in oog met doelman Jesper Harmans. Hoornweg faalde niet en schoot met enig fortuin raak: 2-0.

Voor rust lieten de Dordtenaren nog zien waarom ze de ranglijst aanvoeren in de tweede klasse. Pascal van der Kooij schoot met een prachtige knal de aansluitingstreffer op het bord: 2-1. 

In de tweede helft kreeg Zwervers nog kansen via Hoornweg, maar de spits liet na wat hij in de eerste helft wel wist te doen: scoren. Aan de andere kant van het veld wist Oranje Wit nog een aantal keer gevaarlijk worden. Van Opstal heerste in de lucht en werd op de grond meerdere keren geholpen door knap verdedigend werk van Niels Ambtman. Beide teams scoorden niet meer en dus stapten de Capellenaren als winnaars van het veld.

Trainingskamp
Trainer Rody van Hemert was na afloop van de wedstrijd te spreken over de inzet van zijn team. "In de tweede helft is het op basis van strijdlust gegaan. Die eenheid is gesmeed op het trainingskamp."

Voor de winterstop was Zwervers opzoek naar goede resultaten. Een paar weken geleden gingen de Capellenaren op trainingskamp in Zuid-Spanje. Sindsdien heeft Zwervers twee wedstrijden op rij gewonnen. "De spelers zijn eropuit gegaan en hebben mooie momenten beleefd. Ik zie echt een fighting spirit ontstaan. Daar geniet ik enorm van", sprak Van Hemert na de wedstrijd.

Door de verrassende overwinning op Oranje Wit staat Zwervers nu op de tiende plaats in de tweede klasse. Aanstaande zaterdagmiddag om 15:00 gaan de Capellenaren op bezoek bij De Alblas, dat zesde staat.

Opstelling Zwervers
Devin van Opstal; Niels Ambtman, Mike Groeneveld, Roelof Breukhoven ©, Sergiano Lion a Kong (Raoul Pinas); Levron Raphael (Marlon Oranje), Joshua dos Santos Monteiro Vieira, Fouad Musaui (Lukasz Ungerman); Melivai Krolis, Max Hoornweg (Samir Hattit), Giovanni Santos Boaventura (Mohamed Belali).

Bron hoofdfoto: Johan Sepers

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 27 februari 2024