Geen punten aan de overkant van de Nieuwe Maas voor CKC

  • maandag 13 november 2023
  • Andre Miltenburg

Afgelopen zaterdag ging CKC op bezoek bij vv Overmaas die met 1 wedstrijd meer gespeeld ook 10 punten heeft. Vorige week hadden de mannen van trainer Mario Meijer dik verdiend gewonnen van Zwarte Pijl, waardoor er met veel vertrouwen werd afgereisd naar Rotterdam-Zuid.

Al snel werd duidelijk dat het een lastige wedstrijd ging worden voor CKC. In de eerste 5 minuten waren de gastheren gevaarlijk met een schot net over het doel van Perry Heijser en 3 goed indraaiende corners. CKC kwam niet aan voetballen toe en als ze de bal wel hadden werd die gelijk weer ingeleverd bij e tegenstander.

Overmaas speelde goed en was sterker in de duels, waardoor het halverwege de eerste helft 3 grote kansen achter elkaar kreeg. Eerst een goede aanval door het midden, die goed gepakt werd door keeper Perry Heijser. Gelijk erna een voorzet vanaf rechts die net langs de paal werd gekopt. Een minuut later geklungel in de verdediging, waardoor Overmaas vrije doorgang had, maar het schot nog net geblokt kon worden. In de 30e minuut kwam CKC weer goed weg. De linker spits kwam goed door, maar zijn schot ging rakelings naast de paal. Het laatste kwartier voor de rust gebeurde er weinig, waardoor CKC met een 0-0 stand de kleedkamer opzocht.

De meegereisde supporters hoopten de 2e helft een scherper CKC te zien, maar de 1e kans was weer voor Overmaas. De spits omspeelde Mark de Borst, maar zijn schot werd gepakt door Perry Heijser. In de 55e minuut was daar toch de verdiende 1-0. Een snelle aanval over de linker kant die goed  werd voorgegeven en ingetikt door de vrijstaande spits. Een minuut later een grote kans op de 2-0, maar de doelpuntenmaker tikte de bal net over de lat. Na 60 minuten was ook CKC voor het eerst dreigend via Alain Obert, maar hij kwam alleen te staan tegen 3 verdedigers. Perry Heijser moest nog 2 keer redding brengen bij vrije trappen rond het strafschop gebied. Omdat Overmaas de 2-0 niet maakte, weet je dat er altijd een kans komt op de gelijkmaker. Die kwam er ook, een goede voorzet van Karel Bleichrodt kwam op het hoofd van Mark de Borst, maar zijn kopbal ging net over. In de blessuretijd was er een klein offensief van CKC, maar die leverde geen grote kansen meer op. Wel was er nog een rode kaart voor Overmaas. In een opstootje ging de ingevallen Auke Meijer naar de grond, waardoor de scheidsrechter een 2e gele kaart gaf aan de spits. Volgende week komt koploper FC IJsselmonde op bezoek op sportpark t Veer.

Opstelling CKC;Perry Heijser, Karel Bleichrodt, Mark de Borst, Ruben Schippers, Daimen Ramjiawan, Thom Ritmeijer, Fievel Meijer(83e Tim Bader), Joey van Oosten, Vinicius Bongaertz(61e Dion Kassels), Jesse Loozen(74e Auke Meijer), Alain Obert

Tekst en foto : Amanda van Ballegooijen

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 13 november 2023
Geen andere berichten van 2023-11-13 gevonden.