Piotr Havik en zijn Ride the Pearl

  • donderdag 9 november 2023
  • Thom Alderliesten

Een bijzondere challenge van Piotr 'The Hawk' Havik samen met Belg Jan Bakelants. 600 kilometer rijden van het Noordelijkste punt van Sri Lanka, Piont Pedro helemaal naar het zuidelijkste stuk van het eiland, Dondra Head, dat allemaal voor Ride the Pearl

Tot het moment hiervoor had Havik als langste afstand ooit al 525 kilometer gefietst, destijds toen hij op de weg nog reed voor BEAT Cycling. 600 kilometer was dus een bijzondere uitdaging voor de 29-jarige Gouderakker. Dit allemaal voor een goed doel van 'The Live Foundation' Dit is voor kinderen in Sri Lanka zodat zij naar school kunnen gaan en een betere toekomst kunnen krijgen. 

Om iets over 12 uur snachts begon de rit van 600.16 Kilometer met in totaal 3536 hoogtemeters. ruim 16 uur later kwam 'The Hawk' samen met Bakelants over de finish met een duizelingwekkend gemiddeld van 37(!) kilometer per uur. 

Mocht je ook willen doneren dat kan nogsteeds via https://thelivfoundation.com/donate/.

Verder reed Piotr Havik dit seizoen ook meerdere gravelwedstrijd in onder andere, Nederland, Polen, Zweden, Amerika en het wereldkampioenschap in Italië waar hij na een valpartij tegen een betonnen muurtje alsnog 66ste werd op ruim 32 minuten van winnaar Mathej Mohoric (Bahrein Victorius).

Beluister hier het hele interview met Piotr Havik. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 9 november 2023