Mees Vlot over zijn wielerjaar 2023 en vooruitblik op volgend seizoen

  • dinsdag 7 november 2023
  • Thom Alderliesten

2023 kan je voor Mees Vlot omschrijven als een jaar met hoogte en dieptepunten, de 18-jarige wielrenner uit Gouda reed zijn eerste (en enige) seizoen in dienst van het Limburgse Watersley R+D waar hij de nodige ereplaatsen wist te behalen, alleen winnen zou hij niet doen in het seizoen.

Hij begon al vroeg aan het seizoen met een 42ste plaats eind februari in de junioren editie van Kuurne-Brussel-Kuurne. Zijn eerste podium behaalde hij al in zijn tweede wedstrijd van het seizoen in de KNWU Toekomstcup in Limburg, wat natuurlijk al zijn eerste hoogtepunt van het seizoen zou zijn. Vervolgens mocht hij op het podium ook nog staan nadat hij derde werd in het algemeen klassement van Trixxo Ster van Zuid-Limburg. 

Andere hoogtepunten uit zijn seizoen waren onder andere de derde plaats in de prestigieuze SPIE Internationale Juniorendriedaagse en zijn tweede plaats bij het Nederlands kampioenschap tijdrijden in Nunspeet.

Daarna ging het wat minder met Vlot in het seizoen, een DNF bij het Nederlands Kampioenschap wegwielrennen en een Wereldkampioenschap bij de Junioren in het Schotse Glasgow waar tijdrijder Vlot niet verder kwam dan een (voor hem) teleurstellende vijftiende plaats. Veel beter ging het niet daarna, door een voedselvergiftiging kon hij de eerste etappe van de Tour de DMZ in Zuid-Korea niet uitrijden en ging er na 2 valpartijen (waaronder 1 aanrijding) een streep door zijn doel: het Europees kampioenschap Tijdrijden voor Junioren rond de VAM-Berg.

Volgend seizoen rijdt de Gouwenaar voor het Development Team van DSM, dat betekend ook zijn (tijdelijke) vertrek uit Gouda, hij gaat naar Limburg verhuizen om bij zijn ploeggenoten te gaan wonen.

Luister hier het complete interview met Mees Vlot

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 7 november 2023