Capelle en Feyenoord houden elkaar doelpuntloos in evenwicht

  • zaterdag 16 september 2023
  • Hans Stofkooper

In een kwalitatief zeer matige wedstrijd konden beide ploegen niet tot score komen. Uitgespeelde kansen waren op één hand te tellen.  Capelle startte zeer offensief en zette Feyenoord vast op eigen helft.

Het gevolg was een aantal schoten op het doel. In de 11e minuut schoot Wesley Pollemans ruim naast. In de 20en 21e minuut waren het schoten van de van een blessure teruggekeerde Ryan Purvis. Bij het tweede schot werd er voor hands geprotesteerd, maar scheidsrechter Sander Huijs wilde van niets weten. In de 23e minuut zette Bram van Eijk de bal voor en de inlopende Joshua Kassels schoot hoog over. Feyenoord stelde daar in de 26e minuut wat tegenover. Junior Obiku kwam vrij op links, maar zijn harde schot ging voorlangs. Het was het enige wapenfeit van Feyenoord in de eerste helft. Capelle kreeg via Jawad Bellahsan nog twee mogelijkheden, maar zijn eerste inzet werd door keeper Stefan Kok gekeerd en de tweede inzet was veel te slap. De rust kwam dan ook met een 0-0 stand.  

De tweede helft gaf net als vorige week een heel ander beeld. Nu waren er kansen voor Feyenoord. Het duurde tot de 62e minuut tot het eerste schot kwam. Everon Pisas schoot hoog over. Één minuut later een kans  voor Capelle, maar de voorzet werd door Joshua Kassels gemist. In de 68e minuut volgde een hard schot van de ingevallen Rowendley Martijn, dat door de verdediging tot corner werd verwerkt. De laatste 10 minuten van de reguliere speeltijd waren voor Feyenoord. In de 86e minuut stormde Khalid Rahli alleen op het doel af, maar eens te meer bracht keeper Marc van Splunter redding. In de 89e minuut kon Clarence Bijl inschieten, maar de bal ging naast het doel. In de extra tijd kregen beide ploegen nog een enorme kans de wedstrijd te beslissen. In de 91e minuut kon Bradley Peek vrijstaand inkoppen, maar opnieuw redde Marc van Splunter zijn elftal door de bal over de lat te tikken. De allerlaatste kans was er toch nog voor Capelle, maar Dennis van der Heijden kopte ruim naast het doel. 

Het resultaat is zeker voor Capelle teleurstellend. Na vier wedstrijden slechts vier punten. Een tegenvallend begin van de competitie, waarin promotie naar de derde divisie het uitgangspunt is. Natuurlijk de competitie is nog lang, maar dan zal het spel duidelijk moeten verbeteren. Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Poortugaal, dat inmiddels al negen punten heeft.  

Er waren gele kaarten voor Salahedinne el Mahjoubi van Capelle en voor Walter Bennett en Everon Pisas van Feyenoord.  

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape, Jelle Pollemans, Wesley Pollemans, Bram van Eijk, Salahedinne el Mahjoubi, Ryan Purvis (72 Lars Bosscha), Frank de Regt, Joshua Kassels (65 Dennis van der Heijden), Fanny Waandels (80 Merlind Lajci), Jawad Bellahsan.  

Feyenoord: Stefan Kok, Tom Pruijsers, Dylan de Braal (51 Jamir Naudts), Jerry Tieleman, Clarence Bijl, Jeremy van Unen (65 Rowendley Martijn), Khalid Rahli, Junior Obiku, Everon Pisas (65 Bradley Peek), Diecquincio Tob, Walter Bennett. 

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 16 september 2023