Start korfbalcompetitie met wisselende successen

  • maandag 11 september 2023
  • Eelco de Bruin

Afgelopen weekend begonnen de korfballers aan de competitie. Op deze snikhete zaterdagmiddag speelden alle 4 de regioclubs een thuiswedstrijd.

In de Ereklasse ontving KCC nieuwkomer Valto. De 1e helft ging gelijk op, maar in de 2e helft wist KCC een kleine marge op te bouwen en de overwinning binnen te halen: 23-20

Nieuwerkerk speelde in de Hoofdklasse tegen ONDO (G). Na een belabberde 1e helft was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, ruststand was 3-10. In de 2e helft wist Valto nog maar 4x te scoren en prikte Nieuwerkerk er 9 binnen, maar voldoende voor een resultaat was dat niet: 12-14.

KOAG begon het avontuur in de Hoofdklasse met een overwinning op Tilburg: 20-17. Vooral in de 1e helft schoot KOAG met scherp en pakte al een ruime marge. In de 2e helft haperde de Krimpense machine tijdelijk, maar de overwinning kwam niet echt in gevaar.

In de 1e klasse kende IJsselvogels een valse start. Thuis was Twist met 14-20 te sterk voor de ploeg van coach Glissenaar die een aantal nieuwe spelers moet inpassen in zijn team.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 september 2023
Geen andere berichten van 2023-09-11 gevonden.