Capelle verliest 1e duel tegen sc Genemuiden

• dinsdag 6 juni 2023
  • Eelco de Bruin

Het is Capelle niet gelukt om met een goed resultaat terug te keren uit Genemuiden. Het werd een 3-1 nederlaag, waardoor het aanstaande zaterdag in de thuiswedstrijd een hele opgave zal zijn om het tij te keren.

De wedstrijd begon prima voor Capelle. Met veel druk wisten ze de thuisclub terug te dringen op eigen helft. Het duurde even voordat er kansen kwamen, maar Marlon Slabbekoorn was in de 21e minuut dichtbij de openingstreffer. Twee keer kon hij op het doel schieten. De eerste keer stopte keeper Hidde Streutker de inzet en de rebound werd van de doellijn gehaald. Toch was het één minuut later wel raak. Jeffrey Rijsdijk nam een korte corner met Marlon Slabbekoorn en met een fantastisch beweging krulde hij de bal in de bovenhoek 0-1. Genemuiden vond het toen tijd om ook gevaarlijk te worden. In de 25e minuut mocht Rens van Benthem een vrije trap nemen, maar Marc van Splunter stopte zijn schot. Diezelfde van Benthem was in de 32e minuut wel succesvol. Op links doorgebroken schoot hij keihard de bal tegen de touwen 1-1. Capelle raakt de grip kwijt op het middenveld en Genemuiden kon in de 38e minuut weer een kans creëren. Noureddine Boutzamar schoot gelukkig net naast. Capelle was in de 43e minuut nog een keer gevaarlijk. Jeffrey Rijsdijk mocht een vrije trap nemen net buiten de zestien. Keeper Hidde Streukter liet de bal los, maar wist in tweede instantie nog redding te brengen. Toen iedereen genoegen nam met de gelijke ruststand sloeg Genemuiden voor de tweede keer toe. Na een corner kwam na een  klusbal de bal bij Yoran Popovic, die ongedekt kon afwerken 2-1.

Na de rust kwam Rutger de Bos in het veld voor de in de basis debuterende D’Angelo Havertong. Hij kwam twee keer door op de rechterflank. In de 49e minuut werd zijn voorzet net gemist door Dennis van der Heijden en in de 54e minuut werd zijn voorzet door niemand geraakt. Capelle behield het initiatief, maar kwam zelden gevaarlijk in het strafschopgebied van Genemuiden. De thuisclub consolideerde de voorsprong en probeerde met lange ballen te counteren. In de 72e minuut kwam er zo’n counter.  Op rechts brak Rens van Benthem door. Zijn schot stuitte van de borst van Marc van Splunter recht voor de voeten van Yoran Popovic, die van dichtbij kon intikken 3-1. Capelle probeerde daarna toch nog op jacht te gaan vandaar een doelpunt en was daar in de 81e minuut dichtbij. Opnieuw was Marlon Slabbekoorn gevaarlijk met een schot in de rechterbenedenhoek, maar keeper Hidde Streutker wist de bal nog tot corner te verwerken. Het was de laatste kans voor Capelle. Er werd vanavond door Capelle zeker hard gewerkt, maar er was meestal veel balbezit tot aan het strafschopgebied. In de voorhoede werd de geschorste Joshua Kassels duidelijk gemist.

Komende zaterdag is de terugwedstrijd en er is uiteraard nog niets verloren, maar dat het zwaar zal worden daar is men bij Capelle van overtuigd.

De warrig leidende scheidsrechter Eric ter Brake gaf een gele kaart aan Matthias Breman van Genemuiden.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape, Sander Fischer, Jelle Pollemans, Bram van Eijk, Ryan Purvis, Lars Bosscha, Jeffrey Rijsdijk (73 Eric Jansen), D’Angelo Havertong (46 Rutger de Bos), Dennis van der Heijden (73 Adaïr Vega Lopes), Marlon Slabbekoorn.