Capelle verslaat WNC na sterke 1e helft

• zaterdag 28 januari 2023
  • Eelco de Bruin

Het was een dubbele revanche voor Capelle. Ten eerste na de nederlaag van vorige week bij Kloetinge en ten tweede na de nederlaag in het begin van het seizoen bij WNC.

Capelle startte meteen met een aanval over de rechterflank. Marciano Pape zette de bal voor en tot ieders verbazing verdween na 48 seconden de bal in het doel 1-0. WNC rechtte de rug en kreeg in de 4e minuut de eerste kans. Spits Mirel Ibrahimovic schoot voorlangs. Daarna nam Capelle het initiatief over en kreeg in de 9e minuut de kans de voorsprong te vergroten. Een voorzet van Joshua Kassels werd door Dennis van der Heijden hard ingeschoten, maar keeper Jamil Kools redde ten koste van een corner. In de 21e minuut vergrootte Capelle de voorsprong. Een corner van Lars Bosscha werd door Dennis van der Heijden hard ingekopt en via de keeper verdween de bal in het doel 2-0. In de27e minuut schoot Joshua Kassels nog richting het doel, maar de bal was te zacht. Twee minuten later weer een uitval van WNC, maar het schot van Mirel Ibrahimovic werd door Marc van Splunter onschadelijk gemaakt. In de 35e minuut werd een diepe bal op snelheid veroverd door Joshua Kassels en zijn schot betekende de 3-0 voorsprong voor Capelle. Ook tot de rust nog kansen voor Capelle de stand nog opmeten voeten. In de 38e minuut kansen voor Robbert de Vos en Lars Bosscha en in de 43e minuut een kans voor Dennis van der Heijden, maar de rust brak aan met de ruime 3-0 voorsprong voor Capelle.
Na de rust zette WNC een tandje bij en Capelle leek wat gemakzuchtiger te worden. Toch was de eerste kans voor Capelle. Een mooie actie van Bram van Eijk in de 50e minuut eindigde met een vlammend schot, maar keeper Jamil Kools redde uitstekend. Daarna volgden twee kansen voor de bezoekers, maar scherpte ontbrak om te scoren. Het lukte Capelle niet meer het hoge niveau van de eerste helft te halen, maar de ruime voorsprong kwam niet echt in gevaar. De beste kansen waren uiteindelijk toch voor Capelle. In de 62e minuut zette Joshua Kassels Dennis van der Heijden alleen voor het vijandelijke doel, maar een corner was uiteindelijk het resultaat. Ook Marlon Slabbekoorn zette Dennis van der Heijden in de 82e minuut opnieuw alleen voor het doel, maar Jamil Kools redde de situatie. In dezelfde minuut kwam Aboubakr Ouaddouh oog in oog te staan met Marc van Splunter, die zijn zoveelste redding dit seizoen maakte. Tien minuten daarna maakte de uitstekend leidende scheidsrechter Franklin Berg een einde aan de wedstrijd.
Door de nederlaag van Kloetinge bij Feyenoord werd Capelle weer koploper in de 2e periode en laat nu datzelfde Feyenoord volgende week in opnieuw een thuiswedstrijd de tegenstander zijn van Capelle. Een wedstrijd waarnaar met het volle vertrouwen naar uitgekeken kan worden. Er waren gele kaarten voor Dzenan Keric en Luuk Uitman van WNC. Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape, Jelle Pollemans, Wesley Pollemans, Bram van Eijk, Robbert de Vos (70 Ryan Purvis), Lars Bosscha, Jeffrey Rijsdijk (61 Eric Jansen), Dennis van der Heijden (83 Matthew Jones), Marlon Slabbekoorn (Nickelson Josepha), Joshua Kassels.