Geweldige korfbal zaterdag: KCC, CKV Nieuwerkerk, KOAG en IJsselvogels winnen

  • zondag 11 december 2022
  • Eelco de Bruin

Een geweldige avond voor de korfballers uit de IJssel-regio! Alle 4 de hoofdmachten wisten een overwinning te behalen.

In de Korfbal League won KCC in een spannende wedstrijd met 21-20 van Blauw Wit! Bo Oppe scoorde 10x en ook nog eens de winnende vlak voor tijd. Het was de eerste keer dat KCC in de League van Blauw Wit wist te winnen. Komende zaterdag speelt KCC wederom thuis, dan tegen Groen Geel.

Doelpunten: Bo Oppe 10x. Koen Collée 4x, Mark Behrens en Sanne Alsem ieder 2x, Randy Oosting en Demi van Oosten ieder 1x.

In de Hoofdklasse boekte CKV Nieuwerkerk de eerste zaalzege. Na een 10-10 stand bij rust was Nieuwerkerk in de 2e helft een stuk trefzekerder. Uiteindelijk een verdiende 24-19 overwinning op Pernix.

Doelpunten Nieuwerkerk: Mika de Ruiter 8, Nikita Ephraim 4, Lotte Larooij 2, Matthijs Lansbergen 2, Wouter Wilhelm 2, Eva Boeter 2, Tessa van Dijk 1, Bas Stuurstraat 1, Bart Huijser 1, Melissa v.d. Velde 1

In de Overgangsklasse boekte KOAG de 2e zege op rij. Rohda (van oud-Kcc coach Frits WIp) werd met 29-25 verslagen. In de eerste helft wist KOAG al 19 keer te scoren!

In de 1e klasse  verraste IJsselvogels het sterke Kinderdijk. De ploeg van Berry Glissenaar won met 28-22 en pakte de eerste zege van het seizoen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 december 2022