Zegereeks Capelle eindigt na gelijkspel tegen Poortugaal

• zaterdag 3 december 2022
  • Eelco de Bruin

Het is Capelle niet gelukt om de vijfde overwinning in successie te behalen. In een boeiende wedstrijd werd er gelijkgespeeld tegen Poortugaal.

De wedstrijd begon dramatisch voor Capelle. Na 55 seconden keek het al tegen een achterstand aan. Bij de eerste beste aanval stond de verdediging apathisch toe te kijken en de instormende Björn Wagenaar schoof de bal in het doel 0-1. Capelle antwoordde vrij snel met de gelijkmaker. In de 12e minuut ging een aanval via een bal achter het standbeen van Dennis van der Heijden naar Bram van Eijk. Zijn voorzet werd door Jeffrey Rijsdijk keurig afgerond 1-1. Capelle kreeg vanaf dat moment meer balbezit en drong Poortugaal terug op eigen helft.

De eerstvolgende mogelijkheid was er in de 30e minuut. Een vrije trap werd door Wesley Pollemans in de zestien gekopt. Olaf van der Sande wilde uithalen, maar verdediger Sven Breukhoven tikte de bal nog net tot corner. In de 40e en 41e minuut twee kansen voor Dennis van der Heijden, maar de eerste keer schoot hij hoog over en de tweede keer was zijn inzet te zacht. In de 44e minuut kon Joshua Kassels op rechts de bal in de voeten schuiven van de vrijstaande Olaf van der Sande, maar zijn pass mislukte. Ook Poortugaal kreeg nog een kans op de voorsprong. In de eerste minuut van de extra tijd kon Gerwin Lake hard inschieten, maar zijn schot ging net naast het doel.

Na de rust startte Capelle weer heel voortvarend. In de 50e minuut knalde Olaf van der Sande op de paal en de rebound kon door Joshua Kassels niet in een doelpunt worden omgezet. In de 54e minuut mikte Jeffrey Rijsdijk een vrije trap over en naast het doel en drie minuten later werd een schot van Marciano Pape van de lijn gered door Dirk Kusters. Daarna kwamen er kansen voor Poortugaal. In de 64e minuut na een corner een kopkans voor invaller Rick Nieuwveld, maar zijn inzet ging ver naast. In de 70e minuut haalde Gerwin Lake vernietigend uit, maar keeper Marc van Splunter redde weer op sublieme wijze door de bal over de lat te tikken. Capelle kwam in de 72e minuut op voorsprong. Dennis van der Heijden schoot vanaf de rand van het strafschopgebied meedogenloos hard in 2-1. Toch kwam Poortugaal vijf minuten later op gelijke hoogte. Bram van Eijk verspeelde onnodig de bal en Rick Nieuwveld schoot daarna de bal keihard in het doel 2-2. In de resterende tijd was er nog een kans voor de ingevallen Eric Jansen, maar hij miste de bal op een paar centimeter na. In extra tijd nog een kopbal van Sander Fischer, maar hij kon er niet genoeg kracht bij zetten.

Zo eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel. Toch had er meer ingezeten voor Capelle, maar het gelijkspel was vanuit het standpunt van Poortugaal niet geheel onverdiend. Capelle is opgerukt naar de derde plaats na het moeizame begin. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen ARC. Het zou mooi zijn om met een overwinning de eerste seizoenshelft af te sluiten.

De prima leidende scheidsrechter Harold van de Ketterij gaf gele kaarten aan Lars Bosscha en Sander Fischer van Capelle en aan Dirk Kusters van Poortugaal.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape, Sander Fischer, Wesley Pollemans, Bram van Eijk, Rutger de Bos (81 Eric Jansen), Lars Bosscha, Jeffrey Rijsdijk (65 Jelle Pollemans), Olaf van der Sande, Dennis van der Heijden (81 Marlon Slabbekoorn), Joshua Kassels.

Poortugaal: Brian Nooteboom, Niels Groeneveld, Sven Breukhoven, Gerwin Lake, Shakur Zichem, Jeffrey Duynstee, Samuel Hooi (46 Rick Nieuwveld), Nino Voorn, Bjorn Wagenaar ( 75 Qrushinco Rosina), Dirk Kusters, Nuno Andrade.