Rangers FC wijst van Bronckhorst na 68 wedstrijden de deur van het Ibrox Stadium

  • maandag 21 november 2022
  • Thomas Bresser

Giovanni van Bronckhorst kan terugkeren naar zijn huis in Krimpen aan den IJssel en opzoek naar een nieuwe baan. De 47-jarige Rotterdammer is door het Schotse Rangers FC ontslagen vanwege teleurstellende resultaten. Dat heeft de Schotse topclub besloten na het 1-1 gelijkspel tegen Saint-Mirren in het laatste competitieduel voor de WK-break.

Van Bronckhorst stond 68 langs de lijn als trainer van de Schotse ploeg. Vorig seizoen leidde hij de club naar de finale van de Europa League. Deze wedstrijd werd een thriller en moest beslist worden door middel van strafschoppen. De beker ging uiteindelijk mee met Duitse Eintracht Frankfurt, nadat zij zelfverzekerder waren vanaf elf meter.  Vorig seizoen eindigde Rangers FC tweede in de competitie achter grote rivaal Celtic.

De Schotten plaatste zich voor de groepsfase Champions League, maar dat liep uit op een sportief drama. Onder leiding van Giovanni van Bronckhorst pakten de Schotten geen punt en werden de slechtste deelnemer aan het miljoenenbal ooit.

Foto: Dailey Record

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 21 november 2022