Sterk Capelle zet zegereeks voort tegen Odin’59

• zaterdag 19 november 2022
  • Eelco de Bruin

Of er sprake is van een Roy Brinkman effect is misschien nog wel te vroeg om te zeggen,maar Capelle heeft wel een metamorfose ondergaan. De beleving is weer terug en er wordt niet alleen voor elkaar, maar ook voor elke meter geknokt.

Klik HIER voor de interviews na de wedstrijd met trainer Brinkman en aanvaller Kassels.

De eerste helft was veruit de beste van dit seizoen. Er was zelfs sprake van eenrichtingsverkeer. De eerste mogelijkheid was er al in de 2e minuut, toen Dennis van der Heijden kon inschieten, maar keeper Joost Meendering keerde de inzet. In de 12e minuut een kans voor Olaf van der Sande, maar zijn schot ging voorlangs. Even later werd na een corner de bal van de lijn gehaald. In de 22e minuut plaatste Olaf van der Sande de bal in de voeten van Jeffrey Rijsdijk, die hard uithaalde, maar de keeper werkte bal tot corner. Uit die corner kopte Marciano Pape de bal op het doel en hield er slechts weer een corner aan over. In de 26e minuut kwam dan toch het verdiende doelpunt. Een voorzet op maat van Dennis van der Heijden werd door Joshua Kassels met een kopbal in een doelpunt omgezet 1-0. Drie minuten later scoorde Sander Fischer, maar dat was helaas uit buitenspelpositie. Odin’59 kwam nauwelijks over de eigen helft heen, maar Capelle slaagde er niet in de scorebord te voeren. In de 39e minuut nog de beste kans daartoe. Achtereenvolgens inzetten van Dennis van der Heijden en Olaf van der Sande, maar beide keren werd de bal nog net geblokt. De rust brak dan ook aan met een uiterst verdiende, maar te lage voorsprong.

Na de rust waren de ploegen wat meer in evenwicht. Odin’59 werd wat gevaarlijker voornamelijk via de razendsnelle en behendige Mounir Mounji, maar echt doelrijpe kansen kwamen er niet uit voort. In de 53e minuut zette Joshua Kassels met een dieptepass Olaf van der Sande vrij voor het doel, maar die speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor keeper Joost Mendering gemakkelijk kon ingrijpen. In de 58e minuut zette Rutger de Bos de bal voor en kopte Dennis van der Heijden de bal over en naast. Odin’59 had daarna nog wel enige tegenstoten, maar echt gevaarlijk waren die niet en als ze dichtbij het doel kwamen, was Marc van Splunter er als kippen bij om de bal te veroveren. In de 65e minuut werd er gewisseld en kwamen Jelle Pollemans en Eric Jansen in het veld. De laatste lag aan de basis van het tweede doelpunt. Hij passte de bal in de 66e minuut naar Rutger de Bos wiens voorzet opnieuw door Joshua Kassels met het hoofd werd afgerond 2-0. Het eerste schot op het doel van Odin’59 was er pas in de 76e minuut. Mounir Mounji zag zijn schot door Marc van Splunter over de lat getikt worden. In de 5e minuut van de extra tijd mocht dezelfde speler een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied en weer tikte Marc van Splunter de bal over de lat.

De overwinning was een feit en dat betekende, dat uit de laatste drie wedstrijden onder interim trainer Roy Brinkman negen punten werden gehaald. Capelle is dus op de weg terug. Volgende week de uitwedstrijd tegen hekkensluiter De Dijk. Een overwinning lijkt logisch. Het enige gevaar schuilt in onderschatting, maar met de huidige instelling lijkt dit niet te gebeuren.

De soms warrig leidende scheidsrechter Stijn van Zuilichem gaf gele kaarten aan Bram van Eijk, Dennis van der Heijden en Jelle Pollemans allen van Capelle.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape, Sander Fischer, Wesley Pollemans, Bram van Eijk (65 Eric Jansen), Rutger de Bos (85 Ryan Purvis), Lars Bosscha, Jeffrey Rijsdijk (65 Jelle Pollemans), Olaf van der Sande (83 Marlon Slabbekoorn), Dennis van der Heijden, Joshua Kassels.