De Korfbal League is weer begonnen voor KCC: 'We hebben een jonge ploeg, het talent druipt er vanaf'

  • zondag 13 november 2022
  • Thomas Bresser

Voor regerend landskampioen Fortuna begon de competitie zaterdag in Capelle aan den IJssel, op bezoek bij KCC. In de eerste helft golfde het spel op en neer, maar pakte KCC verrassend genoeg meermaals een comfortabele voorsprong. De ruststand was 16-12 voor de thuisploeg, met vooral een uitblinkende Bo Oppe. Hij noteerde vijf treffers.

Na zeven minuten in de tweede helft was het gelijk. Daar had vooral Nik van der Steen een groot aandeel in, met negen treffers namens Fortuna. De ploeg uit Delft stond een groot gedeelte van de tweede helft op een kleine voorsprong tegen KCC, dat wel knap veerkracht bleef tonen. De ploeg van coaches Robin Diepenhorst en Wilrik Wassink kwam twee minuten voor tijd zelfs op een 23-22 voorsprong, maar via Fleur Hoek eindigde het duel in een puntendeling.

"Ik baal vooral", reageert KCC-uitblinker Oppe na afloop. "Je speelt een weergaloze eerste helft waarin je ze bij tijd en wijle wegtikt. We zakken weg na rust, dat is echt zonde. We hadden ze en lieten ze er weer inkomen. Dan worden zij de bovenliggende partij en komen wij nog terug, dat is knap denk ik."
Coach Wassink vult zijn pupil aan: "We spelen in spel en afspraken een heel goede eerste helft. In de tweede helft werd het zwaar en misten we de controle. Maar met mentale veerkracht trekken we het weer gelijk. We hebben een jonge ploeg, het talent druipt er vanaf. We hebben een signaaltje afgegeven dat we tegen elke ploeg die hoger staat op de ranglijst het maximale willen halen. En dan kijken of we tegen de top vier aan kunnen schurken."

PKC wil ook dit seizoen kampioen worden, waar afgelopen seizoen in de zaalfinale met één punt verschil verloren werd van Fortuna. Volgens Scholtmeijer is het geen uitgemaakte zaak dat die twee ploegen ook dit jaar om de titel gaan strijden. "Vijf ploegen gaan uitmaken wie er naar de finale gaat. De top is breed met DVO, LDODK, KZ en Fortuna. Een leuke competitie, ik kijk er naar uit. Dit is veel leuker dan wanneer je de finaleploegen al weet."

Korfbalgoeroe Crum heeft wel één duidelijke favoriet. "Fortuna. Zij spelen op dit moment het beste korfbal." Jonker: "Fortuna heeft ook nog steeds een hartstikke goede ploeg. Maar de top is net iets breder geworden, dat is alleen maar leuk. Je moet niet de hele tijd met vijftien goals verschil winnen. We willen wel kampioen worden."


Check hier onze laatste video!Dit is een bericht in samenwerking met onze mediapartner Rijnmond

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 13 november 2022