Dramatisch VV Capelle weggevaagd door Spijkenisse: 7-1

• zaterdag 24 september 2022
  • Eelco de Bruin

Het werd een van de grootste nederlagen van Capelle van de laatste jaren. Met maar liefst 7-1 moest Capelle het onderspit delven. Capelle moest starten met een gewijzigde opstelling, omdat vier vaste basisspelers afwezig waren wegens blessures en ziekte. Dat mag geen excuus zijn voor de zware nederlaag.

Spijkenisse startte voortvarend en in de 3e minuut had dat al succes. Bradley Tuinfort kwam vrij te staan en schoof de bal in de linkerbenedenhoek 1-0. Vier minuten later brak Jawad Bellahsan op rechts door en wat leek op een voorzet belandde uiteindelijk in het doel 2-0. Spijkenisse bleef aanvallen en bij een voorzet raakte Jelle Pollemans de bal verkeerd en een eigen doelpunt was een feit 3-0. In de 20e minuut een fout van invaller keeper José Almeida, die de bal in de voeten van Jawad Bellahsan speelde. Deze kans liet hij niet onbenut en in de 20e minuut stond de 4-0 op het scorebord. Dit tot ongeloof van beide supportersschares.

Daarna kwam Capelle wat meer aan de bal en kwam in de 31e minuut iets dichterbij. Nu was het Dwaite Duurham, die een voorzet van Joshua Kassels in eigen doel werkte 4-1. Capelle bleef aandringen en kreeg een paar grote kansen. In de 32e minuut een 100% kans voor Olaf van der Sande, die echter naast schoot. In de 35e minuut een kans voor Marlon Slabbekoorn, maar keeper Ragip Ozrak stopte de inzet. In de 45e minuut een uitbraak op rechts van Joshua Kassels. Voor het doel twee vrijstaande spelers van Capelle, maar Kassels schoot hoog naast en over.

Toen iedereen het rustsignaal verwachtte, sloeg Spijkenisse nog een keer toe. Opnieuw was Jawad Bellahsan de verdediging van Capelle de baas en met een hard schot voltooide hij zijn hattrick en zette in de tweede minuut van de blessuretijd de 5-1 op het scorebord. Een dramatische score voor Capelle.

Na de rust begon Capelle goed aan de tweede helft. Lars Bosscha kopte na een corner in de 49e minuut net naast de kruising en even later zag hij zijn schot in de handen van keeper Ragip Ozrak verdwijnen. Toch ging het in de 59e minuut weer mis voor Capelle. Daan Bourgonje net ingevallen wist met zijn eerste balcontact opnieuw het doel van Capelle te treffen 6-1. In de 66e minuut mocht Ragip Ozrak zich weer onderscheiden.

Een prachtige kopbal van Dennis van der Heijden tikte hij spectaculair over de lat en drie minuten later stopte hij een schot van dezelfde speler. In de 71e minuut kwam de uiteindelijke uitslag tot stand. Een voorzet werd gemist door Marciano Pape en Julien Gret profiteerde van die misser en de 7-1 was een feit. In de slotminuten toch nog twee schoten van Eric Jansen, maar Ragip Ozrak liet zich niet meer passeren. De uitstekend leidende scheidsrechter Robin Punt floot exact na 90 minuten af en verloste daarmee Capelle uit zijn lijden.

Capelle moet de komende week zijn wonden likken om komende zaterdag in de thuiswedstrijd weer met goede moed de confrontatie met Smitshoek aan te gaan.

Er waren gele kaarten voor Eric Jansen, Rutger de Bos en Sander Fischer van Capelle en voor Felino Jardim van Spijkenisse.
Capelle: José Almeida, Marciano Pape, Sander Fischer (64 Veron Knol), Jelle Pollemans, Eric Jansen, Rutger de Bos (64 Floris de Blok), Lars Bosscha (64 Jeffrey Rijsdijk), Dennis van der Heijden, Joshua Kassels, Marlon Slabbekoorn (64 Ali Ulusoy), Olaf van der Sande.
Spijkenisse: Ragip Ozrak, Xander Buitenhek, Daan van der Harst, Alessandro Franzoso (80 Isiah Huender Helstone), Julien Gret, Morris de Hoog, Felino Jardim (58 Daan Bourgonje), Ricardo van Twist, Bradley Tuinfort (58 Marvin van der Pluijm), Jawad Bellahsan (77 Adam El Fazazi), Dwaite Duurham (77 Jayson Donk).