Start korfbalcompetitie: Winst KCC, KOAG en IJsselvogels spelen gelijk, nederlaag Nieuwerkerk

• maandag 12 september 2022
  • Eelco de Bruin

Zaterdag begon voor de 4 korfbalclubs uit de regio het veldseizoen. Met wisselende resultaten mogen we wel stellen.

KCC begon in de Ereklasse met een verre uitwedstrijd tegen TOP uit Arnemuiden. Tot halverwege de 2e helft ging het gelijk op (10-10) maar daarna wist KCC makkelijker te scoren en liep weg tot een 12-16 overwinning. Opvallend was dat TOP maar liefst 6 (van de 7) strafworpen mistte.
Nieuwkomers Collee en Van de Linden maakten hun eerste doelpunten voor KCC.
Doelpunten: Randy Oosting 4x, Bo Oppe 3x, Koen Collee, Michelle Jongenburger en Sanne Alsem ieder 2x, Julian Middelkoop, Tessa Noordzij en Laura van der Linden ieder 1x.

Promovendus KOAG begon in de Overgangsklasse met de lastige uitwedstrijd bij GKV. Dat leverde een prima punt op: 16-16
In dezelfde klasse ging het compleet gerenoveerde Nieuwerkerk op bezoek bij KCR. Na een 4-4 tussenstand pakt KCR bij rust de voorsprong met 8-4. Ook in de 2e helft scoorde Nieuwerkerk moeizaam en liep KCR uit tot een 18-12 overwinning. Klik HIER voor het interview met coach Mady Tims.

In de 1e klasse ging promovendus IJsselvogels op bezoek bij KIOS. De wedstrijd eindigde in 14-14 en zo pakte IJsselvogels het 1e puntje in de 1e klasse.