Dik verdiende overwinning Capelle tegen SC Feyenoord

• zondag 11 september 2022
  • Eelco de Bruin

De eindstand 2-3 was niet in overeenstemming met de krachtsverhoudingen in het veld. Zeker de eerste helft was Capelle superieur mede door de fighting spirit, die het elftal tentoonspreidde.

Capelle met een zeer aanvallende opstelling zette vanaf de aftrap druk en dat resulteerde al in de 4e minuut tot de openingstreffer. Dennis van der Heijden zette voor en keeper Jeffrey Verkerk tikte de bal voor de voeten van Olaf van der Sande, die de bal in de voeten van Marlon Slabbekoorn schoof, die met een gericht schot de 0-1 aantekende. Rond de 8e minuut kreeg Capelle drie corners, waarbij bij de derde Adaïr Vega Lopes over het doel kopte. In de 13e minuut kreeg Ryan Purvis een 100% kans, maar hij schoot naast. Even later weer een kans voor Dennis van der Heijden, die over en naast schoot. Het eerste gevaar van Feyenoord was een vlammend schot in de 15e minuut van Sandin Avdic, maar Marc van Splunter ranselde de bal uit de kruising. Het was de enige kans van Feyenoord in de eerste helft. In de 17e minuut vergrootte Capelle de voorsprong. Een rollertje van Adaïr Vega Lopes werd door de Feyenoord keeper verkeerd beoordeeld en de 0-2 was een feit. Capelle bleef in de eerste helft heer en meester, maar dat leverde geen doelpunt meer op. Kansen waren er wel. In de 21e minuut ondernam Bram van Eijk een lange rush, maar zijn voorzet werd door iedereen gemist. In de 37e minuut een rush van Olaf van der Sande, waarbij zijn schot via de bovenkant van de lat over het doel verdween. Feyenoord kwam goed weg, dat de rust slechts met twee doelpunten verschil inging.

Na de rust begon Feyenoord heel aanvallend. In de 50e minuut schoot Khalid Rahli hard op het doel, maar Marc van Splunter redde subliem. In de 56e minuut een pegel van Walter Bennett, maar opnieuw een geweldige redding van de Capelle doelman. Toen er een uur gespeeld was ging Olaf van der Sande er op links vandoor. Zijn afgemeten voorzet werd eenvoudig door Ryan Purvis in het doel gewerkt 0-3. De wedstrijd leek gelopen, maar uit het niets maakte Feyenoord een tegentreffer. Een verre inworp van Samet Dag werd door Fanny Waandels afgerond 1-3. Daarna was het weer de beurt aan Capelle om te scoren, maar een kopbal van Olaf van der Sande ging net voorlangs. Ook Feyenoord kreeg kort achter elkaar nog twee kopkansen, maar Harold Vrolijk en Merlind Lajci misten beiden het doel. In de laatste tien minuten nog drie kansen voor Capelle, maar ook Eric Jansen, Wesley Pollemans en Olaf van der Sande wisten de bal niet over de doellijn te krijgen. Toch wist Feyenoord nog te scoren. In de 93e minuut kopte Harold Vrolijk de 2-3 op het scorebord, maar vlak daarna floot de uitstekend leidende scheidsrechter Gijs Stevens voor het einde. Opluchting bij Capelle na de matige start en zorgen bij Feyenoord na de slechte start.

Volgende week speelt Capelle thuis tegen ’s-Gravenzande. Wanneer het met dezelfde bezieling speelt als vandaag moet dat opnieuw drie punten opleveren.

Er waren gele kaarten voor Marciano Pape en Rutger de Bos van Capelle.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape (72 Jelle Pollemans), Sander Fischer, Wesley Pollemans, Bram van Eijk, Rutger de Bos, Ryan Purvis, Dennis van der Heijden, Olaf van der Sande, Adaïr Vega Lopes (22 Joshua Kassels), Marlon Slabbekoorn (76 Eric Jansen).

Feyenoord: Jeffrey Verkerk, Clarence Bijl, Jerry Tieleman, Samet Dag, Sandin Avdic, Rowendly Martijn (62 Harold Vrolijk), Fanny Waandels, Khalid Rahli (62 Merlind Lajci), Junior Obiku, Jordan Weegman, Walter Bennett.